search
Dit wist je echt nog niet over David Hasselhoff, de held uit de hitseries 'Knight Rider' en 'Baywatch’
Series / Celebrity

Dit wist je echt nog niet over David Hasselhoff, de held uit de hitseries 'Knight Rider' en 'Baywatch’

David Hasselhoff heeft niet één maar twee Guinness Wereldrecords op zijn naam staan.

David Hasselhoff, ook wel bekend als 'The Hoff', heeft in de loop van meer dan 40 jaar mensen geïnspireerd in zowel de acteerwereld als met zijn muziekcarrière en veelzijdige talkshows. Met zijn rollen in onder andere Knight Rider en Baywatch heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten in de industrie. Daar blijft het echter niet bij; hier zijn een aantal dingen die je misschien nog niet wist over deze geliefde popcultuuricoon.

In de jaren 70 had The Hoff een bloeiende tv-carrière als Dr. William ‘Snapper’ Foster in The Young and the Restless. Daarna begon zijn filmcarrière bescheiden met B-films, totdat Knight Rider en even later Baywatch op zijn pad kwamen, wat een grote doorbraak voor Hasselhoff betekende.

Guinness Wereldrecords


Hasselhoff kwam maar liefst twee keer in het Guinness Book of World Records. Eén keer werd hij benoemd tot de meest bekeken man op televisie, dankzij Baywatch. En de tweede vermelding kreeg hij verrassend genoeg door de titel van "de man met de hoogste katapultsprong met omgekeerd bungeesysteem", waarbij hij naar een hoogte van maar liefst 30 meter hoog werd geslingerd.

De populaire uitdrukking "Don’t hassle The Hoff" ontstond nadat Hasselhoff ontdekte dat Australische secretaresses humoristische woordspelingen maakten over zijn naam, waarna hij hierover sprak op televisie. Daarnaast had The Hoff een succesvolle muziekcarrière in Europa, presenteerde hij talkshows in Zweden en Finland, en werd er een nieuwe soort krab met een harige borst naar hem vernoemd.

Slow motion


Een van de meest noemenswaardige scènes uit Baywatch is de alom bekende slowmotionscène. Deze cameratechniek bleek echter te zijn ontstaan uit geldgebrek om zo de serie op te vullen. Gelukkig viel dit bij het publiek in de smaak.

Bekijk op instagram



https://www.youtube.com/watch?v=l4-Vm1LRSEE

l4-Vm1LRSEE



Tot op heden blijft Hasselhoff actief in de entertainmentindustrie. Recentelijk verscheen hij in cameo-rollen, nam hij deel aan televisieprojecten en zet hij zich in voor het milieu met 'Green Play'. Zijn aanwezigheid op sociale media houdt zijn fans wereldwijd op de hoogte van zijn laatste avonturen, waarbij hij op zijn Instagram zijn verschillende optredens post.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welke is beter?

  • Baywatch

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Knight Rider

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen