search
Deze bekende en bejubelde Britse tv-acteur wist eigenlijk nooit door te breken in een film
Series / Celebrity

Deze bekende en bejubelde Britse tv-acteur wist eigenlijk nooit door te breken in een film

Voor een acteur die zo bekend is, heeft David Tennant in opvallend weinig films gespeeld.

De Schotse acteur David Tennant is een van die acteurs die je steeds weer tegen lijkt te komen. Hij is dus enorm bekend, maar wist je dat hij bijna alleen maar in series heeft gespeeld?

Tennant werd bij het grotere publiek bekend door zijn rol als de Tenth Doctor in Doctor Who. Deze rol speelde hij van 2005 tot 2010. Daarna speelde hij in talloze series, waaronder het misdaaddrama Broadchurch van 2013 tot 2017.

Recente projecten


Ook was hij te zien als Kevin Thompson in de Marvelserie Jessica Jones. Recent speelde de acteur in de series Good Omens, Around the World in 80 Days, The Sandman en Ahsoka.

Wat opvallend is aan de zojuist genoemde projecten, is dat het allemaal series zijn. Gedurende zijn acteercarrière heeft Tennant namelijk in opvallend weinig films gespeeld en hier nooit echt zijn grote doorbraak in gehad.

Bijrollen


Een paar bekende films waar de acteur in speelde was als Barty Crouch Jr. in Harry Potter and the Goblet of Fire en als John Knox in Mary Queen of Scots. In beide films had hij echter slechts een bijrol.



Ook was zijn stem te horen in de How to Train Your Dragon-films, in de rol van Spitelout. In 2018 had hij de hoofdrol in de film Bad Samaritan, maar deze film was geen groot succes en kan dus ook geen doorbraak genoemd worden.

Nieuwe film


Er zit overigens wel een grote film aan te komen waarin Tennant een hoofdrol speelt, namelijk The Thursday Murder Club. De opnames daarvan zijn momenteel bezig. De film zal op Netflix te zien zijn, maar er is nog geen releasedatum bekend.

In de tussentijd moeten we het dus maar doen met de series waar Tennant bekend door is geworden, wat ook geen straf is. Bekijk zijn meest recente serie Good Omens op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

David Tennant: under- of overrated?

  • underrated

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • overrated

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen