search
Heftige beelden uit nieuwe gladiatorenserie 'Those About to Die'
Series / Video/clip/featurette

Heftige beelden uit nieuwe gladiatorenserie 'Those About to Die'

De makers pakken flink uit in deze serie over beroepsgladiatoren in het oude Rome.

De nieuwe featurette maakt duidelijk dat er flink geïnvesteerd is in Those About to Die. De acteurs en crewleden vertellen meer over de intriges en het spektakel in het beroep van gladiator.

Regisseur Roland Emmerich heeft zijn sporen verdiend met spectaculaire films als Independence Day en Godzilla. In Italië maakte hij deze serie en pakt flink uit met grootse beelden.

Nieuwe techniek


In het oude Rome is te zien hoe de gladiatoren zorgen voor het nodige vermaak voor het publiek. Per slot van rekening moet er bloed vloeien, maar het is niet de bedoeling dat je als gladiator omkomt.

Those About to Die is visueel indrukwekkend, wat mede komt door de techniek van virtual production. Dit is een combinatie van live-actiescènes en digitale effecten, waardoor je de voordelen van live filmen combineert met CGI. Deze techniek stelt je in staat te profiteren van natuurlijk licht, iets wat bij het gebruik van een 'green screen' niet mogelijk is.

Kostuums


In de featurette wordt ook benoemd dat er veel aandacht aan de kostuums is besteed. De makers hebben ernaar gestreefd de personages te kleden in stoffen en kleuren die in het oude Rome gebruikelijk waren. Amazon heeft duidelijk het nodige uit de kast getrokken om met een episch verhaal te komen.



Those About to Die is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen