search
Lugubere en duistere nieuwe Netflix-miniserie trekt flink de aandacht: "Een raadsel"
Series / Nieuws

Lugubere en duistere nieuwe Netflix-miniserie trekt flink de aandacht: "Een raadsel"

De nieuwe Netflix Original The Decameron staat nu in de Netflix Top 10.

De nieuwe Noord-Amerikaanse serie The Decameron staat sinds enkele dagen op Netflix en is nu de Netflix Top 10 binnengedrongen. De Netflix Original staat op plaats zeven. Maar of de serie ook echt in de smaak valt...

The Decameron is gebaseerd op de korte verhalenbundel The Decameron uit de veertiende eeuw van Giovanni Boccaccio. De serie, ontwikkeld door Kathleen Jordan, telt acht afleveringen.

Ontvangst


De ontvangst van The Decameron kan wisselend genoemd worden. De Tomatometer staat na 29 recensies op een redelijke 66 procent, maar de publieksscore is met 55 procent al lager. Het IMDb-cijfer is vergelijkbaar: een 5,6 na bijna duizend stemmen.

SerieTotaal-recensent Sjoerd van Wijk vindt de serie helemaal niets en gaf slechts één ster en concludeert in zijn recensie: "Uiteindelijk komt er maar een willekeurige vijand de villa bedreigen, want de groep edelen en bedienden zelf kent te weinig aanknopingspunten voor zowel duistere komedie als drama. Hoe Boccaccio dit alles heeft geïnspireerd blijft een raadsel."

Nu te zien


Wil je The Decameron een kans geven? Je vindt de miniserie nu op Netflix.



De synopsis: Terwijl de builenpest zich door Italië verspreidt, trekt een groep edelen en bedienden zich terug in een villa, waar hun weelderige verblijf al snel uitdraait op chaos.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Staat The Decameron nu op jouw watchlist?

  • Ja / al gezien

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen