search
Waarom 'The Walking Dead' direct na seizoen 6 had moeten stoppen
Series / Specials

Waarom 'The Walking Dead' direct na seizoen 6 had moeten stoppen

'The Walking Dead' kreeg een enorm aantal seizoenen, maar had de serie niet veel beter eerder kunnen stoppen?

De populaire zombieserie The Walking Dead liep voor maar liefst 11 seizoenen, van 2010 tot 2022. Volgens sommige kijkers was dit veel te lang en had de serie veel eerder moeten stoppen. En de kijkcijfers lijken hetzelfde te suggereren…

Buzzfeed-gebruiker @a4b6d9f613 zegt het volgende over de serie: "Ik ben bij seizoen 6 gestopt, nadat Negan werd geïntroduceerd. Tegen die tijd waren bijna alle originele en geliefde personages weg en was het erg saai geworden".

Eerder eindigen


Maar ondanks het feit dat het misschien een goed idee was geweest om na seizoen 6 te stoppen, ging The Walking Dead nog 5 seizoenen door. De personages die nieuw geïntroduceerd werden in de tweede helft van de serie wisten zelfs toch nog uit te groeien tot favorieten.

Als het om kijkcijfers gaat had The Walking Dead echter wel beter eerder kunnen stoppen. Nadat seizoen 1 verschillende records brak bij AMC, wist seizoen 5 de hoogste kijkcijfers van alle seizoenen te behalen.

Kijkcijfers


Dat seizoen kreeg gemiddeld 14.380.000 kijkers per aflevering. Daarna ging het helaas achteruit. Seizoen 6 en 7 bleven nog redelijk stabiel, maar tijdens seizoen 8 daalden de kijkcijfers significant, met nog maar 7.820.000 kijkers per aflevering.



Eigenlijk was het ideale punt om te stoppen dus of na seizoen 5 of na seizoen 7, als we naar de kijkcijfers kijken. Toch zijn er genoeg fans die wel blij zijn met de hoeveelheid seizoenen die de serie heeft gekregen.

Spin-offs


En zelfs na 11 seizoenen is het nog niet helemaal klaar met The Walking Dead, want er zijn inmiddels meerdere spin-offs uitgekomen, waaronder The Ones Who Live, Daryl en Dead City.

Bekijk The Walking Dead op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Mee eens? The Walking Dead had eerder moeten stoppen!

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen