search
Verrassende namen bij de 5 best betaalde tv-acteurs ooit
Series / Celebrity

Verrassende namen bij de 5 best betaalde tv-acteurs ooit

Kun jij raden wie de best betaalde Amerikaanse tv-acteurs zijn?

Het zal je niet verbazen dat beroemde acteurs in Hollywood bizarre bedragen krijgen voor hun werk. Toch komen er in de top 5 van best betaalde acteurs in Amerikaanse televisieseries ook namen voor die je misschien niet meteen had verwacht.

Wikipedia houdt een lijst bij van acteurs die per aflevering het hoogste bedrag hebben gekregen. Deze lijst is gebaseerd op geverifieerde bronnen. Het gaat dus om acteurs die per aflevering het meest betaald hebben gekregen, niet om acteurs met het hoogste vermogen.

Twee actrices


Zoals in in dit artikel grondiger wordt beschreven, zijn de actrices die het hoogste bedrag ooit betaald kregen per aflevering Reese Witherspoon en Jennifer Aniston voor hun rollen in The Morning Show. Hiervoor kregen zij 2 miljoen dollar per aflevering.

Hoewel Aniston dus op nummer 1 staat in de lijst, komen er verder geen namen uit Friends voorbij in de top 5. Op de tweede plek staat Charlie Sheen met zijn rol als Charlie Harper in Two and a Half Men. Hij kreeg 1,8 tot 2 miljoen dollar per aflevering.

Raymond en Frasier


Dat enorme bedrag kreeg Sheen voor het zevende en achtste seizoen van de serie. Op de derde plek in de lijst vinden we Ray Romano, die tijdens de laatste twee seizoenen van Everybody Loves Raymond 1,725 miljoen dollar per aflevering kreeg.



Daarna volgt op de vierde plek Kelsey Grammer voor zijn rol als Frasier Crane in Frasier. Voor de laatste 2 seizoenen kreeg Grammer een mega bedrag van 1,6 miljoen dollar per aflevering.

Chris Pratt?


Last but not least: op nummer 5 van de lijst staat een naam die je misschien wat minder snel zou verwachten, namelijk Chris Pratt. Voor zijn hoofdrol in de actie-thrillerserie The Terminal List uit 2022 kreeg hij per aflevering maar liefst 1,4 miljoen dollar.

Twee van de genoemde series in dit artikel krijgen een nieuw seizoen. Seizoen 4 van The Morning Show verschijnt in 2025 op Apple TV+ en seizoen 2 van The Terminal List verschijnt in 2025 op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: 2 miljoen per aflevering is teveel geld

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen