search
Hoe gaat het nu met de overlever 'Bran Stark' uit 'Game of Thrones'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de overlever 'Bran Stark' uit 'Game of Thrones'?

Isaac Hempstead Wright zagen we als Bran Stark opgroeien in 'Game of Thrones'.

Ken je de jonge Bran Stark nog uit Game of Thrones? Toen we hem voor het eerst zagen in het eerste seizoen was hij nog een kindje van tien jaar en we zagen hem opgroeien tot een tiener, die aan het einde van de serie 17 jaar oud was. Hij werd gespeeld door de Britse acteur Isaac Hempstead Wright, maar hoe gaat het nu met hem?

Wright was oorspronkelijk nooit geïnteresseerd in acteren. Dat veranderde toen hij lid werd van een toneelclub om te voorkomen dat hij op zaterdagochtend voetbal moest spelen tijdens de koude maanden van het jaar.

Reclame en debuut


Wright begon zijn acteercarrière zoals veel acteurs door auditie te doen en te acteren in reclamespotjes. In 2011 kreeg hij eindelijk een rol te pakken in de Britse horrorfilm The Awakening als Tom Hill. Dit was zijn filmdebuut.

In The Awakening speelde hij naast grote namen als Rebecca Hall, Dominic West en Imelda Staunton. Deze film kwam uit in september 2011, een paar maanden na de première van Game of Thrones, waarin Wright te zien is als de jonge Bran Stark. Hij was toen 12 jaar oud.

Bran Stark


Zijn rol als Bran Stark in Game of Thrones was zijn eerste grote rol en is ook de rol waarvoor Wright het bekendst is. Hij speelde de rol van de jonge Stark gedurende bijna de hele serie, die liep van 2011 tot 2019. Enkel in het vijfde seizoen is Bran niet te zien.



Bran zien we in de serie uitgroeien van een kindje dat verlamd raakt naar de heerser van Westeros. Wright werd voor zijn rol als Bran Stark genomineerd voor een Young Artist Award en hij won ook een TiBS Scifi Award voor zijn rol.

Andere projecten


Zijn rol als Bran Stark in Game of Thrones was zijn grote doorbraak als acteur. Tijdens de periode dat Wright te zien was in Game of Thrones, speelde hij ook in andere projecten. Zo had hij een bijrol in de misdaadthrillerfilm Closed Circuit uit 2013.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Hij sprak ook stemrollen in voor de geanimeerde fantasy-komediefilm The Boxtrolls uit 2014, een aflevering van de Amerikaanse serie Family Guy in 2014 en deel 2 van de tv-special Revolting Rhymes uit 2016.

Verdere carrière


De voorlopig laatste keer dat we Wright op het kleine of grote scherm te zien kregen was in de scifi-film Voyagers uit 2021. In deze film speelde hij naast onder andere Tye Sheridan, Lily-Rose Depp en Colin Farrell.



Dit is op dit moment het enige project dat Wright heeft gedaan sinds het einde van Game of Thrones en er staan op dit moment ook geen andere projecten gepland. Maar dat betekent niet dat hij niets zit te doen. Wright studeert namelijk neurowetenschappen aan een universiteit in Londen. Hij gaf wel aan dat hij van plan is te blijven acteren terwijl hij studeert.

Kijken?


Het blijft afwachten welke rollen Wright in de toekomst zal aannemen, maar in de tussentijd kan je hem nog steeds zien als Bran Stark in Game of Thrones, dat te vinden is op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij fan dit personage?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen