search
Verrassende feiten over de draken in 'House of the Dragon': Dit moet je weten
Series / Nieuws

Verrassende feiten over de draken in 'House of the Dragon': Dit moet je weten

Ontdek deze onbekende details over de draken in House of the Dragon.

De wereld van House of the Dragon is zeer goed opgebouwd. Over elk klein detail is nagedacht en alle puzzelstukjes passen perfect in elkaar. Toch zijn er nog een aantal onderwerpen waar grote fans misschien nog niet alles over wisten.

In de series Game of Thrones en House of the Dragon hebben we veel geleerd over de krachtige draken, maar niemand weet precies waar ze vandaan komen. Dit is zeer opvallend, vooral omdat Huis Targaryen zeer geobsedeerd is met deze beesten.

Een speciale bond


De band tussen een draak en zijn ruiter is zeer sterk en gaat verder dan wederzijds vertrouwen. Draken en hun ruiters kunnen namelijk elkaars pijn voelen. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer Daemon geraakt werd door een pijl en zijn draak Caraxes het uitschreeuwde van de pijn.

Deze speciale bond komt zeker niet uit de lucht vallen. Er bestaat een zeer populaire theorie die stelt dat ruiters en hun draken met elkaar verbonden worden door bloedmagie. Er zou namelijk bloed gebruikt worden om firewyrms en wyverns te fokken tot draken, waardoor ze een zeer sterke band opbouwen met hun ruiters.

Zwarte botten


Als je aan botten denkt, denk je waarschijnlijk aan spierwitte of oude, geel verkleurde botten. Dit klopt echter helemaal niet voor de botten van draken. In de series zien de botten er inderdaad vaak wit uit, maar volgens schrijver George Martin zijn de botten van draken zwart. Is dit een klein detail dat de series over het hoofd hebben gezien?



Daarnaast kan de temperatuur van de adem van draken zeer hoog oplopen. Zo kon Balerion staal en steen smelten en kon hij zand in glas veranderen. Dit betekent dat zijn adem kan oplopen tot maar liefst 1700°C!

HBO Max


Stream House of the Dragon op HBO Max/
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welke draken vind je gaver?

  • De draken in Game of Thrones

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • De draken in House of the Dragon

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen