search
SerieTotaal tipt: komedieserie met Simon Pegg heeft perfecte score op Rotten Tomatoes: "Zonnig en lief"
Series / Specials

SerieTotaal tipt: komedieserie met Simon Pegg heeft perfecte score op Rotten Tomatoes: "Zonnig en lief"

'Spaced' was een Britse komedieserie met Simon Pegg en Jessica Stevenson in de hoofdrollen.

Simon Pegg, Nick Frost en Edgar Wright zijn intussen goede vrienden geworden en hebben vaak samengewerkt aan projecten. Een van de bekendste projecten is de film Shaun of the Dead. Maar daarvoor werkten ze al samen aan de Britse komedieserie Spaced, die een perfecte score heeft op Rotten Tomatoes.

Spaced is gecreëerd en geschreven door Pegg en Jessica Stevenson, die ook de hoofdrollen spelen in de serie, en is geregisseerd door Wright. De serie bestaat uit twee seizoenen van elk zeven afleveringen, die uitkwamen in 1999 en 2001. Beide seizoenen werden genomineerd voor de BAFTA TV Award voor Best Situation Comedy.

Verhaal


Spaced gaat over de komische, en soms surrealistische en actievolle, avonturen van Daisy Steiner (Stevenson) en Tim Bisley (Pegg), twee twintigers uit Londen die elkaar bij toeval ontmoeten in een café terwijl ze allebei op zoek zijn naar een woning. Ondanks dat ze elkaar nauwelijks kennen, doen ze alsof ze een stel zijn om een kamer in een appartement te kunnen huren.

Daar ontmoeten ze een groep vrienden en volgen er allerlei grappige situaties. Bijrollen zijn onder andere voor Frost als Tim's beste vriend Mike, Katy Carmichael als Daisy's beste vriendin Twist, Mark Heap als de huurder Brian die beneden woont en Julia Deakin als hospita Marsha.

Perfecte score


Spaced was het begin voor Pegg, Frost en Wright en liet al hun unieke kijk op de wereld zien. Het werd meteen een cultklassieker en bracht iets wat het Britse publiek nog nooit had gezien: een grappige, genre-mixende, verrassende, niet precies realistische en hilarische serie.



Spaced heeft dan ook een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Zo zegt Emily St. James van AV Club: "Spaced is zonnig en lief, een serie over mensen die net beginnen hun hoofd uit zelfgebouwde schalen te steken en het verblindende zonlicht van het kinderfeestje boven te zien."

Kijken?


Wil je Spaced zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Spaced gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen