search
Deze filmserie van Netflix is beter dan de boeken waarop deze is gebaseerd
Films / Specials

Deze filmserie van Netflix is beter dan de boeken waarop deze is gebaseerd

'To All the Boys I've Loved Before' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jenny Han.

Heel wat films en series zijn gebaseerd op boeken, zo ook de romantische komediefilm To All the Boys I've Loved Before, die daarna nog twee vervolgen kreeg met To All the Boys: P.S. I Still Love You en To All the Boys: Always and Forever.

Het boek To All the Boys I've Loved Before van Jenny Han werd gepubliceerd in 2014 en was een groot succes. Het stond 40 weken lang op de New York Times-bestsellerlijst. Han raakte geïnspireerd om het boek te schrijven op basis van haar eigen gewoonte om liefdesbrieven te schrijven aan jongens op wie ze verliefd was als tiener. Het boek werd gevolgd door twee vervolgen: P.S. I Still Love You, uitgebracht in 2015, en Always and Forever, Lara Jean, uitgebracht in 2017.

Verhaal


In 2018 kwam uiteindelijk de eerste film uit, getiteld To All the Boys I've Loved Before met Lana Condor en Noah Centineo in de hoofdrollen. De film draait om Lara Jean Covey (Condor), een verlegen tiener die vijf brieven schrijft - die ze nooit van plan was te versturen - aan jongens op wie ze verliefd is geweest.

Net als de boeken, bestaat de filmserie uit drie films, die haar ervaringen laten zien nadat de brieven door de jongemannen zijn ontvangen. Het is haar zus Kitty (Anna Cathcart), die stiekem de brieven verzendt, nadat ze die vindt in de kamer van Lara Jean.

Succes


De film To All the Boys I've Loved Before was onmiddellijk een groot succes en ontving over het algemeen positieve recensies van critici, die vooral de cast prezen. Door het succes van de eerste film, werd er al snel gewerkt aan een vervolg.



Dat vervolg, getiteld To All the Boys: P.S. I Still Love You, kwam uit in 2020. Deze tweede film werd uiteindelijk opgevolgd door een derde en laatste film met To All the Boys: Always and Forever in 2021.

Beter dan boek


De boeken hadden al veel fans, maar de films vonden heel wat mensen nog beter. Vooral de chemie tussen Condor en Centineo vonden de fans buitengewoon goed. Ook de critici waren heel positief over de films. Zo heeft To All the Boys I've Loved Before een score van 96% op Rotten Tomatoes.



De kritische consensus op de website luidt: "To All the Boys I've Loved Before houdt zich aan de regels van de tiener-romcom, maar de herkenbare personages en een uiterst charmante cast maken meer dan goed voor het gebrek aan verrassingen."

Spin-offserie


De twee vervolgen kregen ook vooral positieve recensies en waren ook een groot succes. Door het succes van de films, kwam er in 2023 een spin-offserie, getiteld XO, Kitty, die de jongere zus van Lara Jean volgt.



Anna Cathcart hernam haar rol als Kitty in de serie, een middelbare scholier die haar eigen reis onderneemt om de ware liefde te vinden. De serie heeft positieve recensies van critici ontvangen en werd vernieuwd voor een tweede seizoen, dat op Netflix zal verschijnen.

Kijken?


Wil je de To All the Boys-films en XO, Kitty zien? Je kan de films en de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij To All the Boys I've Loved Before gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen