search
SerieTotaal tipt: Briljante serie met een mix van actie, magie en een alternatieve realiteit
Series / Specials

SerieTotaal tipt: Briljante serie met een mix van actie, magie en een alternatieve realiteit

Deze serie biedt een alternatieve geschiedenis waarbij genres op een opvallende manier worden gemixt.

Wanneer je actie, scifi en fantasy combineert, dan krijg je Motherland: Fort Salem. Het verhaal van deze serie heeft een bijzonder uitgangspunt: de heksenprocessen in het stadje Salem, in 1692, eindigden héél anders.

In Motherland: Fort Salem zijn de beroepsmilitairen voornamelijk vrouwen. Voor vrouwen met magische krachten is militaire dienst verplicht en de heksenfamilies zijn dus vervlochten met militaire families. Dit kan ook niet anders, aangezien op het weigeren van dienstplicht de doodstraf staat. De terroristische groepering Spree gaat flink tekeer en vecht tegen de bestaande maatschappij. Drie jonge kadetten worden gerecruteerd en komen langzaam maar zeker achter hun eigen geschiedenis.

Verplichte militaire dienst


In werkelijkheid waren de heksenprocessen in Salem een tragisch geval van massahysterie. De toenmalige gouverneur beëindigde deze klopjacht uiteindelijk toen zijn eigen vrouw werd beschuldigd. Er zijn gedurende 1692 ongeveer twintig mensen opgehangen, waarvan dertien vrouwen en zes mannen, en één oudere man werd doodgedrukt. In Motherland: Fort Salem eindigde deze geschiedenis met de Salem Akkoorden. De serie speelt zich af in de tegenwoordige tijd, maar er is sprake van een alternatieve geschiedenis en dus een alternatieve Verenigde Staten.

Na het einde van de heksenjachten kregen vrouwen weliswaar de macht, maar de plicht om voor het vaderland te vechten berust bij heksen. Dit kunnen weliswaar ook mannen zijn, maar de meeste heksen zijn vrouw. Daarnaast bestaat het beroepsleger voornamelijk uit vrouwen. Raelle (Taylor Hickson), Tally (Jessica Sutton) en Abigail (Ashley Nicole Williams) beginnen aan het eerste jaar van hun militaire opleiding. Op de militaire basis Fort Salem trainen ze hun magische vermogens, naast het leren van de gebruikelijke militaire vaardigheden. Het drietal kan zweven en hun spreuken bestaan uit speciale keelklanken die ze produceren. Dit is ook wel nodig, want de Spree, een terroristische organisatie, ligt op de loer.

Verborgen geschiedenis


Deze club is het duidelijk totaal oneens met de manier waarop de maatschappij is ingericht. Volgens de Salem Akkoorden zijn heksen verplicht om voor hun vaderland te vechten wanneer dit nodig is. Spree is het met name oneens met het gebrek aan keuze wat militaire dienst betreft. Er is in dit opzicht sprake van dwang, aangezien op het ontduiken van je dienstplicht de doodstraf staat. Alledrie de kadetten hebben hun eigen houding ten opzichte van hun situatie. De Spree zijn flink aan het huishouden en er bestaat een verdenking dat zich op de basis een mol bevindt. Er vindt een aanval plaats tijdens een bruiloft, waarbij de krachten van een van de heksen worden gestolen. Daarnaast ontdekken Raelle, Tally en Abigail onvermoede magische krachten bij zichzelf én de verborgen geschiedenis van de heksen in Amerika.



Motherland: Fort Salem wordt op de Tomatometer met 91% gewaardeerd door de kijkers. Alledrie seizoenen kun je bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is Motherland: Fort Salem een echte aanrader?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen