search
Deze geheimzinnige scifi-serie met een 8,5 op IMDb moet je gezien hebben
Series / Specials

Deze geheimzinnige scifi-serie met een 8,5 op IMDb moet je gezien hebben

'Person of Interest' werd bedacht door Jonathan Nolan en geproduceerd door J.J. Abrams.

Wil je een van de beste sciencefictionseries ooit zien? Dan moet je kijken naar Person of Interest. Deze scifi-misdaaddramaserie liep van 2011 tot 2016 gedurende vijf seizoenen en bestaat in totaal uit 103 afleveringen.

Person of Interest werd bedacht door Jonathan Nolan, die ook onder andere Westworld heeft gemaakt. Nolan is ook uitvoerend producent van de serie samen met J. J. Abrams, Bryan Burk, Greg Plageman, Denise Thé en Chris Fisher.

Verhaal


Person of Interest draait om Harold Finch (Michael Emerson), een mysterieuze, teruggetrokken miljardair en computerprogrammeur. Hij heeft een computerprogramma voor de federale overheid ontwikkeld, bekend als "the Machine", dat in staat is om alle informatiebronnen te verzamelen om terroristische daden te voorspellen en mensen te identificeren die deze plannen.

Naast Emerson spelen ook Jim Caviezel, Taraji P. Henson, Kevin Chapman, Amy Acker en Sarah Shahi mee in de serie. Person of Interest werpt een scala aan morele kwesties op, van vragen over privacy en "het grotere goed", het concept van gerechtvaardigde moord en problemen veroorzaakt door het werken met beperkte informatieprogramma's.

8,5 op 10


Person of Interest werd tijdens zijn uitzending geprezen en door verschillende critici beschouwd als de beste sciencefictionserie op televisie. De serie won de People's Choice Award 2012 voor Favoriete Nieuwe TV-Drama en de People's Choice Award 2016 voor Favoriete TV Misdaaddrama.



Het is dan ook geen verrassing dat Person of Interest een hoge score heeft op zowel IMDb als Rotten Tomatoes. De serie heeft een score van 8,5 op 10 op IMDb en een score van 92% op Rotten Tomatoes. Van de 103 afleveringen van de serie hebben 71 een beoordeling van meer dan 9,0 zoals gestemd door IMDb-gebruikers.

Kijken?


Wil je Person of Interest zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is Person of Interest een dikke aanrader?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen