search
Brute 'The Batman'-spinoff werd gedumpt door HBO, maar waarom?
Series / Nieuws

Brute 'The Batman'-spinoff werd gedumpt door HBO, maar waarom?

Het 'The Batman'-project klonk veelbelovend, maar ontving geen groen licht.

Onlangs schreven we over het annuleren van een nieuwe The Batman-spinoff getiteld Arkham Asylum. Inmiddels hebben via regisseur Matt Reeves meer duidelijkheid gekregen over de redenen achter het teleurstellende nieuws.

Arkham Asylum zou zich afspelen in het corrupte politiedepartement van Gotham City. Reeves ging in gesprek met Entertainment Weekly in het kader van de naderende release van The Penguin, de sequelserie van The Batman.

HBO


''HBO zei dat ze fan waren van wat ik aan het doen ben, maar dat ze zich meer willen richten op de bekende personages uit het Batman-universum,'' vertelde Reeves. Die personages zouden niet verschenen zijn in de spinoff.

''Het zou geen Batman-verhaal zijn geworden,'' zei de regisseur over de spinoff. ''Het zou zijn gegaan over een corrupte agent in Gotham. En het zou zijn gegaan over hoe de politie eigenlijk de ergste misdaadbende is van de stad.''

The Penguin


Fans van The Batman hebben ook reden tot vrolijkheid: Reeves liet weten dat een aantal ideeën voor de geannuleerde spinoff gebruikt zijn voor The Penguin. Die sequelserie verschijnt op 19 september op HBO Max. Daar stream je nu ook al The Batman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dat The Batman meer spin-offs moet krijgen op streaming?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen