search
Dit "nieuwste" A-Team personage kent niemand, maar was van onschatbare waarde
Series / Specials

Dit "nieuwste" A-Team personage kent niemand, maar was van onschatbare waarde

Eddie Velez speelde de rol van Frankie "Dishpan Man" Santana in 'The A-Team'.

In de jaren 80-serie The A-Team zijn vooral de vier leden van de gelijknamige groep bekend. Zo heb je de leider John "Hannibal" Smith, luitenant Templeton "Faceman" Peck, kapitein H.M. "Howling Mad" Murdock en B.A. Baracus. Maar daarnaast kregen ze in de serie veel hulp van een ander personage die minder bekend is.

The A-Team was een grote hit in de jaren 80 en is nu nog steeds heel populair. De serie liep van 1983 tot 1987 en werd gemaakt door Stephen J. Cannell en Frank Lupo. Het volgt voormalige leden van een fictieve speciale eenheid van het Amerikaanse leger, die werden berecht voor een misdaad die ze niet hadden gepleegd. Ze beginnen als huurlingen te werken, terwijl ze proberen hun namen te zuiveren.

The A-Team


The A-Team bestaat uit luitenant-kolonel John "Hannibal" Smith (George Peppard), de leider van de groep en wiens plannen vaak onorthodox maar effectief zijn; luitenant Templeton "Faceman" Peck (Dirk Benedict), een gladde oplichter die tweede in bevel is en verantwoordelijk is voor het regelen van voertuigen en andere nuttige items.

De piloot van het team is kapitein H.M. "Howling Mad" Murdock (Dwight Schultz), die als krankzinnig is verklaard en de eerste vier seizoenen in een Veteraneninstituut woont. De sterke man en monteur van het team is sergeant eerste klasse Bosco "B.A.", of "Bad Attitude", Baracus (Mr. T).

Dishpan Man


Naast deze vier personages, zijn er tal van andere te zien in de serie. Het personage Tia Fulbright (Tia Carrere), een wees van de Vietnamoorlog die nu in de Verenigde Staten woont, was bedoeld om in het vijfde seizoen van The A-Team bij het team te komen, maar zij werd vervangen door Frankie Santana (Eddie Velez), die als special effects-expert voor het team diende. Velez werd na de tweede aflevering toegevoegd aan de openingstitels van het vijfde seizoen.



Frankie "Dishpan Man" Santana is misschien een minder bekend personage in The A-Team, maar was van onschatbare waarde voor het team. Hij was een Puerto Ricaanse special effects-expert die het A-Team hielp tijdens het laatste seizoen. Hij werd gechanteerd om zich bij het team aan te sluiten door generaal Stockwell, nadat hij en Murdock het team hadden geholpen te ontsnappen aan het vuurpeloton.

Frankie Sanchez


De vroege scriptnaam van het personage was Frankie Sanchez, maar uiteindelijk werd het veranderd naar Santana. Het personage kreeg ook vaak de bijnaam "Dishpan Man" (of gewoon "Dishpan") in veel van de berichtgeving over de serie, maar hoewel hij in de seizoenspremière van het vijfde seizoen, genaamd Dishpan Man, zo werd geïntroduceerd, werd deze bijnaam daarna zelden gebruikt in de serie.



Frankie is uniek omdat hij Hannibal Smith bij zijn voornaam 'Johnny' noemt, terwijl de anderen zijn bijnaam Hannibal of zijn rang van kolonel gebruikten. In tegenstelling tot Amy Amanda Allen en Tawnia Baker neemt Frankie volledig deel aan actiescènes en gebruikt hij normaal gesproken een Heckler en Koch P7-pistool.

Kijken?


Wil je Velez als Frankie Santana zien in The A-Team? De serie is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij de naam Frankie "Dishpan Man" Santana hoort, denk je dan gelijk: The A-Team!?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen