search
'The Dragon Prince' seizoen 6: het beste deel in jaren
Recensie

'The Dragon Prince' seizoen 6: het beste deel in jaren

De animatieserie wordt in het voorlaatste seizoen een stuk duisterder en emotioneler.

Regie: George Samilski | Cast (stemmen): Jack De Sena (Callum), Paula Burrows (Rayla, Opeli), Sasha Rojen (Ezran), Racquel Belmonte (Claudia), Jesse Inocalla (Soren), Jason Simpson (Viren), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 26-30 minuten | Jaar: 2024

The Dragon Prince heeft nog één seizoen te gaan voor er definitief een punt achter het fantasyavontuur wordt gezet. Daardoor dreigt seizoen zes slechts voorbereiding te zijn op wat komen gaat, maar niets blijkt minder waar. De negen nieuwe afleveringen bevatten een paar van de beste en meest emotionele scènes sinds het avontuur begon. Het maakt het wachten op de laatste hoofdstukken des te moeilijker.

Seizoen zes begint vrijwel direct na de explosieve gebeurtenissen van het vijfde seizoen. Daardoor duurt het even voor de inmiddels flinke cast opnieuw is geïntroduceerd, iets waar de vorige seizoenen ook last van hadden. Die voelden op bepaalde momenten best wel stroef, ook al zijn de afleveringen korter dan een halfuur. Het zesde deel van The Dragon Prince leert daarvan en brengt de vele personages onder in kleine groepjes en geeft hen allen een duidelijk doel.

Claudia is inmiddels een verrassend complexe schurk geworden en dreigt na haar been ook haar realiteitszin te verliezen. Dat verergert wanneer haar vader Viren haar verlaat. Die heeft spijt van de misdaden die hij in het verleden pleegde en probeert te redden wat er nog te redden valt. Zijn poging om de relatie met zoon Soren te herstellen is een van de hoogtepunten van de serie.

Bij de helden gaat het iets beter, maar ze krijgen weinig tijd om te rusten. Callum heeft de bol waarin de kwaadaardige tovenaar Aaravos gevangen zit, maar is bang om door hem te worden verleid. Zo verging het eerdere magiërs namelijk en Callum heeft al eens duistere magie gebruikt. Samen met vriendin Rayla gaat hij naar het koude noorden, waar de geheimzinnige Celestial Elves hopelijk meer weten over hoe ze Aaravos kunnen stoppen.

De subtitel die de serie vanaf het vierde seizoen hanteert, The Mystery of Aaravos, is niet bedacht om het Netflix-algoritme te voeden (of niet alleen, tenminste); er is ook echt een goed mysterie dat zich rondom de duistere tovenaar Aaravos langzaam maar zeker ontvouwt. In de vorige seizoenen speelde dit slechts een minieme rol, maar deze keer worden echt wat schokkende details vrijgegeven.

Het verleden van Aaravos vormt de ruggengraat van seizoen zes en zorgt ervoor dat met name de laatste paar afleveringen tot de beste van het hele avontuur horen. De animatie is ook weer een stukje beter geworden, al mist die nog steeds een beetje de charme van de handgetekende beelden van Avatar: The Last Airbender. Dat de bedenkers van The Dragon Prince meewerkten aan die Nickelodeon-klassieker en de formule daarvan als blauwdruk gebruiken voor hun huidige fantasyepos, zie je onder meer terug in hoe de afleveringtitels als hoofdstukken in een boek worden geïntroduceerd.

Maar eerlijk gezegd hoeft The Dragon Prince niet meer te worden vergeleken met Avatar, aangezien het inmiddels is zijn eigen soort beest is geworden. En net als het draakje Zym groeit dat beest ieder seizoen verder tot iets nog indrukwekkenders. Wanneer het zevende en laatste seizoen verschijnt is nog niet bekend, maar het duurt nu al te lang.



The Dragon Prince is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan om The Dragon Prince te gaan kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen