search
De grote Hollywoodster Jonah Hill zorgde voor enorme flop: 12% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

De grote Hollywoodster Jonah Hill zorgde voor enorme flop: 12% op Rotten Tomatoes

'Allen Gregory' werd bedacht door Jonah Hill, die ook de stem doet van het titelpersonage.

Jonah Hill heeft al in tal van films en series gespeeld die een groot succes waren, maar hij heeft ook een eigen serie bedacht die een flop was. Allen Gregory is een animatieserie die Hill bedacht samen met Jarrad Paul en Andrew Mogul.

Allen Gregory kwam uit in 2011 met een seizoen van zeven afleveringen. Naast Hill die voor de stem van Allen Gregory zorgt, zijn ook French Stewart, Nat Faxon, Joy Osmanski, Cristina Pucelli en Will Forte te horen in de serie. Lisa Kudrow en Jeff Goldblum hebben ook een gastrol.

Verhaal


De serie volgt Allen Gregory De Longpre (Hill), een pretentieuze zevenjarige jongen die samen met zijn geadopteerde zus Julie (Osmanski) wordt opgevoed door zijn twee vaders, Richard (Stewart) en Jeremy (Faxon). Allen moet vanwege de recessie en de financiële problemen van zijn familie naar een openbare basisschool gaan.

Richard dringt er ook bij Jeremy op aan om werk te zoeken vanwege de financiële problemen, hoewel Richard vermijdt Jeremy uit te leggen waarom ze extra inkomen nodig hebben. Allen is verliefd op de bejaarde schooldirecteur, Judith Gottlieb, tot haar grote ongenoegen. Ze protesteert, maar wordt gedwongen zijn gedrag te accepteren door druk van de schoolopzichter, die bevriend is met Richard.

Flop


Allen Gregory was uiteindelijk een grote flop en ontving negatieve recensies van critici, die kritiek hadden op de personages en de stemacteurs. De serie werd geannuleerd na slechts één seizoen en zeven afleveringen.



Op Rotten Tomatoes heeft Allen Gregory dan ook een lage score van 12%. De kritische consensus op de website luidt: "Ondanks het intrigerende uitgangspunt van de serie, is het titelpersonage Allen Gregory te onaangenaam om consistent te zorgen voor lachsalvo's."

Kijken?


Wil je Allen Gregory toch zien? De serie is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland en er werd ook geen dvd en blu-ray uitgebracht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de animatieserie Allen Gregory gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen