search
Hoe gaat het nu met Ruth, de schreeuwende krullenbol uit 'Ozark' van Netflix?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met Ruth, de schreeuwende krullenbol uit 'Ozark' van Netflix?

Julia Garner speelde in 'Ozark' de rol van Ruth Langmore.

Van 2017 tot 2022 kon je Julia Garner zien in de misdaaddramaserie Ozark als Ruth Langmore. Dit blijft haar bekendste rol, maar daarnaast heeft de Amerikaanse actrice ook in tal van andere films en series gespeeld. Hoe gaat het nu met haar?

Garner begon op vijftienjarige leeftijd acteerlessen te nemen om haar verlegenheid te overwinnen. Ze maakte haar filmdebuut op zeventienjarige leeftijd in Sean Durkin's Martha Marcy May Marlene, waarin ze de rol van Sarah speelde.

Begin van carrière


In 2012 nodigde regisseur David Chase haar uit voor een kleine rol die hij specifiek voor haar had geschreven in zijn film Not Fade Away. Haar eerste hoofdrol speelde Garner in de film Electrick Children uit 2012. In 2013 speelde ze samen met Ashley Bell in de horrorfilm The Last Exorcism Part II en had ze de hoofdrol in de Amerikaanse remake van de Mexicaanse horrorfilm We Are What We Are.

Garner speelde een bijrol in Sin City: A Dame to Kill For (2014) als nieuw personage Marcie, een jonge stripper die het pad kruist van een ander nieuw personage, Johnny (Joseph Gordon-Levitt). Dit was de eerste keer dat ze acteerde tegen een green screen.

Series


In 2015 speelde Garner in de door Paul Weitz geregisseerde komediefilm Grandma naast Lily Tomlin. Ze vertolkte de rol van een tienerstudent die de hulp van haar lesbische dichter-oma (Tomlin) inroept voor een abortus. In 2016 verscheen ze in een aflevering van Lena Dunham's HBO-komedieserie Girls, getiteld The Panic in Central Park.



Garner bleef acteren in televisieseries en kreeg een terugkerende rol in het derde seizoen van de spionagethriller The Americans. Ze speelde de rol van Kimberly "Kimmy" Breland, de dochter van het hoofd van de Afghaanse afdeling van de CIA. En dat tot en met het zesde en laatste seizoen.

Ozark


Vanaf 2017 speelde Garner de rol van Ruth Langmore in de Netflix-misdaaddramaserie Ozark, naast Jason Bateman en Laura Linney. De rol leverde haar lovende kritieken op en drie Emmy Awards voor Outstanding Supporting Actress in a Drama Series.



Ozark liep tot 2022 gedurende vier seizoenen met Garner die tot dan haar rol als Ruth speelde. Tijdens haar periode in Ozark, verscheen Garner ook in andere projecten. Zo speelde ze in 2018 in de Netflix-miniserie Maniac als Ellie, de zus van het personage van Emma Stone. Garner maakte ook regelmatig haar opwachting in de true crime anthologieserie Dirty John (2018-2019). Ze speelde Terra Newell, de dochter van het personage van Connie Britton.

Modern Love en The Assistant


In 2019 verscheen Garner in de anthologieserie Modern Love. Ze was te zien in twee afleveringen van het eerste seizoen als een vrouw die verliefd is op een veel oudere man, gespeeld door Shea Whigham. In hetzelfde jaar speelde ze de hoofdrol in de onafhankelijke dramafilm The Assistant als een productie-assistent in een toxische werkomgeving.



De film, geregisseerd door Kitty Green, behandelde de huidige cultuur rondom de MeToo-beweging. Garner ontving veel lof voor haar vertolking en een nominatie voor een Independent Spirit Award.

Inventing Anna en Apartment 7A


Garner speelde de hoofdrol in de Netflix-miniserie Inventing Anna uit 2022, waarin ze de titelrol van fraudeur Anna Delvey vertolkte. De serie werd gecreëerd en geproduceerd door Shonda Rhimes en is gebaseerd op het New York Magazine-artikel How Anna Delvey Tricked New York's Party People geschreven door Jessica Pressler.



In 2022 werd Garner gecast in de thrillerfilm Apartment 7A, die dient als een prequel op Rosemary's Baby uit 1968, geregisseerd door Natalie Erika James. Deze film is nu in postproductie en staat gepland om later dit jaar uit te komen. De laatste film waarin Garner voorlopig verscheen is The Royal Hotel (2023), geregisseerd door Green.

Toekomst


Naast Apartment 7A staan een aantal andere films gepland waarin Garner zal spelen. Zo werd ze door Madonna gekozen om haar te spelen in haar zelfgeproduceerde biopic Who's That Girl. Het project werd opgeschort terwijl de zangeres op tournee was en er werd naar verluidt in 2024 weer aan gewerkt. De film is nu in productie en staat gepland voor 2025.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



In april 2024 werd Garner gecast als Shalla-Bal / Silver Surfer in de aankomende Marvel Cinematic Universe-film The Fantastic Four: First Steps. De productie van de film is nu begonnen en staat gepland om in de zomer van 2025 uit te komen. Daarnaast heb je ook de horrorfilms Wolf Man, gepland voor begin 2025, en Weapons, gepland voor begin 2026.

Kijken?


We zullen Garner de volgende periode dus in tal van films zien, maar in series zal ze voorlopig niet meer spelen. Wil je haar als Ruth zien in Ozark? Je kan de serie bekijken op Netflix. Ook Inventing Anna kan je vinden op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Mis jij de serie Ozark al?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen