search
Deze actieserie heeft een score van 87% op Rotten Tomatoes: "Stijlvol en meeslepend"
Series / Specials

Deze actieserie heeft een score van 87% op Rotten Tomatoes: "Stijlvol en meeslepend"

In de actieserie '24' zien we in real time hoe een agent een terroristische aanval probeert te voorkomen.

Nog op zoek naar een spannende actieserie waar je dit weekend aan kan beginnen? Dan is de meeslepende serie 24 echt een aanrader voor jou. En hij is gewoon te bekijken op Disney+!

24 is een Amerikaanse actie-dramaserie, gemaakt door Joel Surnow en Robert Cochran. Het eerste seizoen verscheen in 2001. In totaal kwamen er maar liefst 9 seizoenen, totdat de serie tot een einde kwam in 2010.

Real time


De serie heeft een uniek concept, wat ook terug te zien is in de titel. Ieder seizoen omvat namelijk 24 uur. Iedere aflevering laat één uur zien in het leven van de hoofdrolspeler, in real time.

Er wordt vaak gebruikgemaakt van split screens, zodat er meerdere dingen tegelijk plaats kunnen vinden. Ook worden vaak klokken bewust in beeld gebracht, om te benadrukken dat de tijd die we in de serie voorbij zien gaan overeenkomt met de tijd in de echte wereld.

Terroristische complotten


Het hoofdpersonage is Jack Bauer (Kiefer Sutherland), een agent die werkt voor de Counter Terrorist Unit en Amerika dus moet beschermen tegen terroristische complotten. Naast zijn werk moet hij ook dealen met zijn ingewikkelde huwelijk. En dan verdwijnt ineens zijn dochter…



Naast Sutherland zien we in de serie Leslie Hope (Suits) als Jacks vrouw Teri, Sarah Clarke (Twilight) als agent Nina Myers, Elisa Cuthbert (House of Wax) als Jacks dochter Kim en Dennis Haysberth (Major League) als senator David Palmer.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een goede score van 87%, zowel bij het publiek als de critics. Het best beoordeelde seizoen is seizoen 5, of wel Day 5, met een score van 100%.

Bekijk 24 op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Hoop jij op meer 24?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen