search
Duistere horrorthriller op Netflix ontwaakt duivelse entiteit op het publiek: vanaf vrijdag te zien
Films / Specials

Duistere horrorthriller op Netflix ontwaakt duivelse entiteit op het publiek: vanaf vrijdag te zien

Op Netflix kijk je nu de angstaanjagende horrorfilm 'The Piper'.

Op Netflix verschijnt vandaag de angstaanjagende horrorfilm The Piper. Deze horrorfilm gaat over een getalenteerde componist die ontdekt dat een muziekstuk duistere entiteiten kan opwekken.

De film is geregisseerd en geschreven door de IJslanfdse Erlingur Thoroddsen. Het is zijn eerste Engelstalige feature film. The Piper ging op 23 oktober 2023 in première en draaide vanaf 25 januari in de Nederlandse bioscopen.

Dodelijke melodie


Componist en fluitist Mel wil niets liever dan een plek bemachtigen in het orkest van de bekende dirigent Gustafson. Wanneer haar mentor plotseling overlijdt, wordt er aan haar gevraagd of ze het laatste onvoltooide muziekstuk dat deze mentor nog had liggen wil afmaken.

Deze opdracht neemt Mel vereerd aan, maar al snel komt ze erachter dat het spelen van de muziek lugubere gevolgen heeft. Wanneer de melodie gespeeld wordt, beginnen mensen zich erg vreemd te gedragen. Soms zelfs met de dood als gevolg.

Cast


Met gevaar voor eigen leven gaat ze op zoek naar de duistere oorsprong van de muziek. Het is aan haar de taak om te ontrafelen welke kwaadaardige entiteit is opgewekt door deze melodie.



De rol van Mel wordt gespeeld door Charlotte Hope (The Spanish Princess, The English Game). Als dirigent Gustafson zien we Julian Sands (A Room With a View, The Girl with the Dragon Tattoo). Het was een van zijn laatste rollen voor zijn vermissing en dood in 2023.

Netflix


The Piper werd middelmatig ontvangen door de critics. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een score van 50%. Maar voor een eenvoudig avondje griezelen zal dat voor velen genoeg zijn.

Bekijk The Piper vanaf vrijdag 2 augustus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Piper: op jouw watchlist?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen