search
Zonder deze magistrale serie zouden series over medici nog steeds een beetje afgezaagd zijn
Series / Specials

Zonder deze magistrale serie zouden series over medici nog steeds een beetje afgezaagd zijn

De serie 'House' veranderde de reputatie van medische drama's voor altijd.

Sommige series hebben zo'n grote impact dat hun invloed te zien is in alle series die daarna volgen binnen hetzelfde genre. En als het om medische dramaseries gaat, kan dat er natuurlijk maar één zijn.

Het eerste seizoen van House verscheen in 2004. Daarna liep de serie nog voor 8 seizoenen, tot het einde in 2012. Oorspronkelijk werd de serie uitgezonden op Fox. In Nederland was de serie te zien op SBS 6, NET5 en RTL 8.

Goedkope reputatie


De serie volgt Dr. Gregory House (Hugh Laurie), een diagnosticus met een handicap en een drugsprobleem om de pijn daarvan te bestrijden. House heeft de reputatie opgebouwd als een van de meest briljante dokters ter wereld, al heeft hij er een hekel aan om zijn patiënten zelf onder ogen te komen…

Voordat House werd uitgezonden hadden medische drama's een beetje een goedkope reputatie. Er werd vaak meer gefocust op de persoonlijke levens van de hoofdpersonages en romantische verwikkelingen binnen het ziekenhuis dan op de medische kant.

Patiënten


Dit was bijvoorbeeld het geval bij medische drama's als Scrubs en ER. Hoewel dat best vermakelijk kan zijn en er zeker publiek voor was, bleven er veel mogelijkheden binnen het genre onbenut.



Gelukkig bracht House daar verandering in. Het ziekenhuis en de patiënten vormen in die serie een groot deel van het verhaal. Iedere aflevering staat er een patiënt met klachten centraal, die gediagnosticeerd moet worden.

Mysterie


Omdat er gezocht moet worden naar de juiste diagnose, bevat de serie ook veel elementen uit mysterieuze en detectiveseries. Er wordt namelijk altijd via verschillende aanwijzingen een antwoord gevonden.

De persoonlijke verhaallijnen bleven ook aanwezig in de serie, maar ondersteund door een zeer aanwezige medische kant. Bekijk House op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij House helemaal gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen