search
Eerste recensies voor nieuwe 'Batman'-serie: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor nieuwe 'Batman'-serie: kijken of skippen?

Nieuwe serie "Batman: Caped Crusader" ontvangt uitgesproken recensies van critici en is nu te streamen op Prime Video.

De superhelden uit de DC Comics zijn super populair en er zijn dan ook al heel veel films en series over hen gemaakt. Eén van de meest bekende helden is Batman en nu is er een nieuwe serie uitgekomen over deze held, maar is deze eigenlijk wel de moeite waard? Critici geven hun mening.

Het is niet de eerste keer dat er een project uitgekomen is met de naam Batman: The Caped Crusader. In 1988 is er namelijk al een gelijknamige videogame uitgekomen en in 2016 kwam de geanimeerde film Batman: Return of the Caped Crusaders uit.

Rotten Tomatoes


Deze serie speelt zich af in een duister Gotham City en is geïnspireerd op verhalen uit de jaren 40 en 60. In dit verhaal is Bruce Wayne nog jong en net aan het begin van zijn carrière als misdaadbestrijder.

Het is een totaal andere kijk op het personage, maar dat lijken critici niet erg te vinden. Zij geven de serie namelijk een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. De kijkers zijn iets kritischer en geven de serie een score van 72% (op het moment van schrijven).

Beter dan verwacht


Veel critici hadden hun twijfels bij deze serie, ondere andere Robert Lloyd van Los Angeles Times. De serie heeft zichzelf echter volledig bewezen: "Het script is slim en vertelt wat de animatie niet laat zien en de hele productie is leuker dan ik had verwacht toen ik ging kijken."



De duistere aspecten zijn volgens Graeme Virtue van Guardian het beste aan de serie: "De overkoepelende toon is donker op een manier die de beste noirfilms doen, met een onverbiddelijk gevoel dat er slechte dingen gaan gebeuren."

Prime Video


Ben je nieuwsgierig geworden naar Batman: Caped Crusader? Stream de serie dan op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij Batman: Caped Crusader kijken of skippen?

  • Kijken

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Skippen

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen