search
'Dexter: Original Sin' mist een cruciaal personage, maar waarom eigenlijk?
Series / Specials

'Dexter: Original Sin' mist een cruciaal personage, maar waarom eigenlijk?

Er lijkt bewust besloten om dit personage vooralsnog niet te laten verschijnen.

Dexter (Michael C. Hall) heeft in de oorspronkelijke serie niet alleen boeiend werk bij de politie van Miami, hij vormt een hecht team met zijn collega's. In Dexter: Original Sin zien we vrijwel alle bekende gezichten terug.

Een collega ontbreekt echter, dat is namelijk rechercheur James Doakes (Erik King). Doakes voelt instinctief aan dat er iets niet klopt aan Dexter en doet in het geheim onderzoek naar de populaire bloedspatalist. In Dexter: Original Sin is Doakes niet te zien, maar de makers hebben hier een gegronde reden voor.

Koude rillingen


Doakes zat oorspronkelijk in het leger, waar hij de rang had van sergeant. Hij nam deel aan meerdere geheime operaties voordat hij bij de politie aan de slag ging. Hij is een capabele rechercheur, maar vertrouwt Dexter totaal niet en laat dit duidelijk blijken.

In andere series zou de ex-militair als held worden neergezet, maar in de eerste twee seizoenen van Dexter fungeert hij juist als antagonist. De uitgesproken Doakes krijgt "de koude rillingen" van Dexter. Met zijn achtergrond in militaire operaties doet hij in het geheim onderzoek naar zijn collega. Wel is Doakes openlijk in zijn wantrouwen naar Dexter toe en laat hem zelfs rechtstreeks weten dat hij hem in de gaten houdt.

Verstandige keuze


De casting voor Doakes is niet aangekondigd, wat betekent dat hij in elk geval niet in het debuutseizoen van de prequelserie te zien zal zijn. Dit is echter geen vergissing van de makers, maar eerder een verstandige keuze. Er is namelijk geen aanvullende reden, en ook geen achtergrondgeschiedenis nodig voor Doakes' wantrouwen en antipathie naar Dexter toe.




Zijn instinct waarschuwt hem dat Dexter gevaarlijk is, wat hem motiveert om uit te zoeken wat er precies speelt. Hij komt uiteindelijk achter de waarheid, maar moet een hoge prijs hiervoor betalen. Doakes was een belangrijk personage in de oorspronkelijke serie. Een gastoptreden in Dexter: Original Sin hoeft zeker helemaal van tafel geveegd te worden, maar de makers moeten dit goed uitwerken om de sterke verhaallijn te behouden.

Waar te zien?


In de tussentijd kun je Dexter streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen