search
Epische en vergeten bioscoopfilm van $160 miljoen moet Netflix gaan veroveren
Films / Nieuws

Epische en vergeten bioscoopfilm van $160 miljoen moet Netflix gaan veroveren

Warcraft: The Beginning is nu beschikbaar op Netflix, een must-see voor fantasy-fans.

Fantasy-fans opgelet: Netflix breidt zijn assortiment uit met een echte klassieker. Sinds 1 augustus is de bekende Warcraft: The Beginning beschikbaar om te streamen.

Duncan Jones, ook bekend van Moon uit 2009, Source Code uit 2011 en Mute uit 2018, stond aan het roer van deze film. Legendary Pictures, het filmbedrijf, verkreeg de rechten van de verfilming van Warcraft in 2006.

Verhaal


De film is gebaseerd op het gelijknamige spel dat zich afspeelt in de fictieve wereld Azeroth. De planeet van de Orcs, Draenor, dreigt vernietigd te worden door magie. De film laat het conflict zien tussen de Alliantie en de Horde.

Paula Patton vertolkt de rol van Garona. Dit is niet haar eerste actiefilm; ze is ook te zien in Mission: Impossible – Ghost Protocol uit 2011 en 2 Guns uit 2013. Naast haar schittert de bekende Travis Fimmel (uit onder andere Vikings uit 2013) als Anduin Lother. Toby Kebbel neemt de rol van Durotan op zich, maar kun je ook kennen van onder andere Dead Man’s Shoes uit 2004.

Getallen


Het productiebedrag van de film bedroeg 160 miljoen dollar, en in totaal bracht Warcraft: The Beginning zo’n 440 miljoen dollar op. De film ging oorspronkelijk op 10 juni 2016 in première.



Om de film te kunnen kijken heb je volgens experts geen voorkennis nodig van het Warcraft-universum. Toch heeft de film op Rotten Tomatoes slechts een percentage van 29% gekregen.

Streamen


Benieuwd naar de film? Warcraft: The Beginning kwam acht jaar geleden uit in de bioscoop, maar is nu dus ook te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij Warcraft al hebt gezien, was deze dan top of flop voor jou?

  • Top

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Flop

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen