search
'It'-prequelserie 'Welcome to Derry' komt met een nieuwe update
Series / Nieuws

'It'-prequelserie 'Welcome to Derry' komt met een nieuwe update

De makers komen met nieuws over de vroegere jaren van Pennywise, de clown uit je ergste nachtmerries.

Jason Fuchs, de schrijver, showrunner en uitvoerend producent van deze nieuwe HBO Max-serie plaatste een update op zijn Instagram-account. Het filmen van alle negen afleveringen zit erop.

Op zijn 'stories' plaatste Fuchs een foto van zijn klapstoel, voorzien van zijn naam en de kenmerkende rode ballon. Deze foto kun je hier bekijken. Het filmen van het eerste seizoen heeft ongeveer acht maanden in beslag genomen.

Plaatje


Welcome to Derry neemt de kijker mee naar het Derry in de jaren zestig en verkent de verdere geschiedenis van het wezen HET. Dit wezen neemt de gedaante aan van Pennywise, die in de twee It-films sterk werd neergezet door Bill Skarsgård.

In het bijschrift meldt Fuchs het volgende: "Na 237 dagen filmen zit het erop, een plaatje van een productie. Ik kan niet wachten tot jullie het eindresultaat te zien krijgen."

Duizelingwekkend succes


De films kwamen in 2017 respectievelijk 2019 uit en waren een duizelingwekkend succes: It bracht ruim $ 700 miljoen op bij een budget van $ 35 miljoen. It: Chapter Two had een budget van ongeveer $ 80 miljoen en leverde wereldwijd ruim $ 470 miljoen op.



Skarsgård zei in eerste instantie 'nee' tegen de serie, maar veranderde uiteindelijk van gedachten en zal opnieuw Pennywise spelen.

Waar en wanneer te zien?


Welcome to Derry wordt in de loop van 2025 verwacht bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat Welcome to Derry een succes kan worden, of werkt It alleen in de bioscoop?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen