search
Deze scifi-mysteryserie scoort een prima 7,6 op IMDb: andere realiteit en een duistere toekomst
Series / Specials

Deze scifi-mysteryserie scoort een prima 7,6 op IMDb: andere realiteit en een duistere toekomst

De sciencefictionserie 'The Peripheral' met Chloë Grace Moretz bekijk je op Prime Video.

Zin in een beetje mysterie? Begin dan dit weekend nog aan de sciencefictionserie The Peripheral, die enorm goed scoort en gewoon te zien is op Prime Video.

The Peripheral kwam uit in 2022 en werd gemaakt door Scott B. Smith, samen met Westworld-makers Jonathan Nolan en Lisa Joy als uitvoerend producenten. De serie is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van William Gibson uit 2014.

Video games


Voor Flynne, die zich opgesloten voelt in het kleine Amerikaans stadje waar ze woont, vormen video games haar enige ontsnapping. Ze is zo'n indrukwekkende speler dat een bedrijf haar een nieuwe video game stuurt die ze mag uitproberen.

Dit spel heeft alleen een verrassende kant. In deze game begint Flynne weer een doel in het leven te krijgen. Ze vindt er de romantiek en glamour die ze in haar echte leven mist. Het lijkt alsof dit allemaal in de game plaatsvindt, maar niets blijkt minder waar.

Echt gevaar


Na een tijdje wordt namelijk duidelijk dat deze video game niet slechts een spel is, maar ook haar echte leven beïnvloedt. Lukt het Flynne om haar familie te beschermen voor het gevaar dat deze game heeft veroorzaakt?



De rol van Flynne Fisher wordt gespeeld door Chloë Grace Moretz (Hugo). Daarnaast zien we Gary Carr (Downton Abbey) als de mysterieuze Wilf Netherton, Jack Reynor (Midsommar) als Flynnes broer Burton en JJ Feild (Northanger Abbey) als Lev Zubov.

IMDb


The Peripheral werd goed ontvangen. Ook op de IMDb krijgt de serie een prima score. Van gebruikers krijgt The Peripheral daar een 7,6/10, gebaseerd op 82.000 recensies.

Bekijk The Peripheral op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is The Peripheral de 7,6 waard?

  • Jazeker!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee / Geen idee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen