search
Eigenlijk had de briljante moordserie 'Dexter' eerder moeten stoppen
Series / Specials

Eigenlijk had de briljante moordserie 'Dexter' eerder moeten stoppen

'Dexter' was een enorm succes, maar helaas wist de serie dat niet tot het einde vol te houden...

De hitserie Dexter werd over het algemeen goed ontvangen, maar de seriefinale was volgens veel kijkers ontzettend teleurstellend. Had de serie eerder moeten stoppen?

Dexter kwam tot zijn einde in 2013, na 8 seizoenen. Daarna volgde er in 2021 de sequel Dexter: New Blood en is onlangs een nieuwe prequel aangekondigd genaamd Dexter: Original Sin, die in december zal verschijnen.

Seizoen 4?


Uit deze spin-offs blijkt dat fans dus nog lang niet klaar zijn met Dexter, al had de originele serie volgens sommige van hen eerder mogen ophouden. En wel veel eerder, namelijk al op de helft van de serie.

Buzzfeed-gebruiker Stephanie zegt daarover het volgende: "De serie bereikte zijn hoogtepunt in de finale van seizoen 4 met de Trinity Killer, maar ze bleven doorgaan tot ze eindigden met een van de slechtste seriefinales ooit".

Bergafwaarts


Hoewel deze Buzzfeed-gebruiker seizoen 4 als ideaal einde noemt, zou als we naar de beoordeling op Rotten Tomatoes seizoen 5 het perfecte einde zijn geweest. Tot en met dat seizoen zijn de scores van de serie namelijk allemaal boven de 70%.



Daarna gaat het bergafwaarts. Seizoen 6 scoort slechts 38%. Bij seizoen 7 gaat het dan weer flink omhoog, met 79%. Maar seizoen 8 is een absoluut dieptepunt om mee af te sluiten, met een trieste score van slechts 33%.

Slecht einde


De critics consensus van seizoen 8 luidt als volgt: "Dexter komt in een bitter teleurstellend laatste seizoen voor eens en altijd tot rust. Het seizoen is zo terughoudend om de antiheld te straffen voor zijn wandaden, dat het ervoor kiest om in plaats daarvan het publiek te straffen".

Dat klinkt dus allesbehalve positief. De serie had daarom waarschijnlijk beter wat eerder kunnen stoppen, om dit slechte einde te voorkomen. Bekijk Dexter op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dat Dexter te lang doorging/gaat?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen