search
De epische en bekritiseerde Netflix-blockbusters zijn nu terug in een nieuw, stevig jasje
Films / Specials

De epische en bekritiseerde Netflix-blockbusters zijn nu terug in een nieuw, stevig jasje

De 'Rebel Moon'-films zijn opnieuw op Netflix verschenen, maar ditmaal in de nog gewelddadigere director's cut.

De Rebel Moon-films van Zack Snyder werden flink afgemaakt door critici. Nu zijn de twee films opnieuw terug op Netflix, maar dan in een nieuw jasje.

De eerste film in de franchise, Rebel Moon - Part One: A Child of Fire, verscheen in december 2023 op Netflix. Daarna volgde in april 2024 de tweede film genaamd Rebel Moon - Part Two: The Scargiver. Nu zijn beide films opnieuw op Netflix verschenen, onder nieuwe titels.

Missie


De films spelen zich af in een afgelegen kolonie aan de rand van de Melkweg, die wordt bedreigd door de troepen van een tirannieke regent. De kolonisten zijn wanhopig en sturen een jonge vrouw met een mysterieuze achtergrond op een missie.

Het is de bedoeling dat ze naar planeten in de buurt afreist om daar krijgers te vinden die kunnen helpen om de invasie af te wenden. Samen met deze krijgers vormt ze een onwaarschijnlijk team. Ze zijn vastbesloten om te strijden tegen de onderdrukking en voor vrijheid.

Cliché


In de films zien we Sofia Boutella (Star Trek Beyond) als Kora, Ed Skrein (Deadpool) als Atticus Noble, Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) als Kai, Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) als Jimmy en Michiel Huisman (Game of Thrones) als Gunnar.



De twee films verschenen dus allebei al eerder op Netflix, maar konden niet rekenen op veel positieve recensies. Hoewel de visuele effecten geprezen werden, werden het verhaal en de personages cliché genoemd.

Director's cut


Nu zijn beide films opnieuw op Netflix uitgebracht, onder nieuwe titels: Rebel Moon – Chapter One: Chalice of Blood en Rebel Moon – Chapter Two: Curse of Forgiveness. Deze director's cuts zijn R-rated, vanwege de grotere hoeveelheid geweld en expliciete scènes.

Bekijk de nieuwe director's cuts op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij de nieuwe versies van Rebel Moon kijken?

  • Ja / Al gedaan

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen