search
'Voor miljoenen mensen is Netflix net een abonnement op de sportschool'
Series / Nieuws

'Voor miljoenen mensen is Netflix net een abonnement op de sportschool'

Ben jij stiekem ook iemand die ergens wel voor betaalt maar er nooit gebruik van maakt?

Het zal velen bekend voorkomen: je hebt een maandelijks abonnement, maar je maakt er eigenlijk nooit gebruik van. Je ziet het veel bij sportscholen, maar kennelijk dus ook bij streamingdiensten.

Uit een nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Self Financial in Amerika, blijkt dat maar liefst 28,2 procent van de Netflix-leden voor deze dienst betalen zonder deze te gebruiken. Dit is het hoogste percentage ongebruikte abonnementen onder de grote streamingdiensten.

Netflix staat niet alleen


Verder blijkt dat dit fenomeen zich niet alleen beperkt tot Netflix. Disney+ en Prime Video lopen met een percentage non-gebruikers van respectievelijk 27,6% en 26% niet ver achter. Mensen lijken genoeg besteedbaar inkomen te hebben om ongebruikte abonnementen te kunnen veroorloven.

Ongebruikte betaalde abonnementen werden in het onderzoek gedefinieerd als abonnementen waarvoor betaald wordt, maar die in de afgelopen dertig dagen niet werden gebruikt. Deze tijdspanne werd gekozen omdat zeventig procent van de Amerikanen de voorkeur geeft aan maandelijkse betalingen in plaats van jaarlijkse abonnementen.

Aantal abonnementen neemt af


Het onderzoek liet ook zien dat het gemiddelde Amerikaanse huishouden op dat moment 4,1 actieve betaalde abonnementen had, een daling ten opzichte van de 4,4 in 2023. Dit kwam overeen met andere studies over dit onderwerp en betekende een gemiddelde maandelijkse kostenpost van $40,39, vergeleken met dat van $52,97 in 2023.



Deze daling is deels te wijten aan de introductie van goedkopere abonnementen, waarin ondersteuning voor advertenties is ingebouwd, in een tijd waarin het delen van wachtwoorden wordt aangepakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Betaal jij voor bepaalde streamingdiensten die je niet gebruikt?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen