search
Deze spin-off over een legendarisch 'Star Wars'-personage is officieel morsdood
Series / Nieuws

Deze spin-off over een legendarisch 'Star Wars'-personage is officieel morsdood

Ondanks vergevorderde plannen gaat de serie over dit iconische personage niet door.

Ron Howards space-western Star Wars: Solo kwam in 2018 uit en werd niet erg goed ontvangen. De uitzondering was de rol van de legendarische Lando Calrissian, die in de oorspronkelijke films werd gespeeld door Billy Dee Williams.

Donald Glover speelde een jongere versie van Lando en bracht een charmante boef op het scherm. Maker Justin Simien, die eerder met Glover samenwerkte, maakte echter bekend dat de stekker eruit is voor Star Wars: Lando.

Bijzondere kans


De plannen waren in een vergevorderd stadium. Simien: "Ja, het schoot goed op. Er was een 'bijbel' [de planning voor de serie], er waren concepten voor de grafische vormgeving en scenario's. Maar het zat er uiteindelijk niet in".

Simien gaf aan behoorlijk teleurgesteld te zijn, aangezien je niet elke dag de kans krijgt om een serie voor een grote franchise te ontwikkelen. "Ik ben diep teleurgesteld en moet dit echt wel een plek geven," aldus de maker.

De reden voor het stopzetten van het project is niet helemaal duidelijk geworden. De fans van Lando moeten zich dus tevreden stellen met de films waarin dit iconische personage verschijnt.



Je kunt Star Wars: Solo bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Had jij de serie over Lando graag gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen