search
Recensies van de eigenaardige serie 'The Decameron': Top of flop?
Series / Nieuws

Recensies van de eigenaardige serie 'The Decameron': Top of flop?

Nieuwe Netflix-serie The Decameron krijgt gemengde kritieken en een verrassende score op Rotten Tomatoes.

Boekverfilmingen zijn altijd een moeilijk onderwerp. Sommige verfilmingen zijn geweldig en zorgen voor veel nieuwe fans. Andere verfilmingen zijn gewoonweg niet goed genoeg, waardoor trouwe fans boos worden. In welke categorie valt de nieuwe Netflix-serie The Decameron? De beste critici op Rotten Tomatoes laten het je weten.

The Decameron is gebaseerd op het gelijknamige boek van Giovanni Boccaccio met een collectie van korte verhalen uit de 14e eeuw. Deze verhalen zijn in 1620 naar het Engels vertaald.

Rotten Tomatoes


Zoals veel verhalen uit de middeleeuwen is The Decameron te omschrijven als een episch, erotisch en tragisch verhaal. De serie speelt zich namelijk af in 1348 in Florence. Op dat moment wordt de stad geteisterd door de Pest. Een groep edelen probeert de epidemie te overleven op het platteland in Toscane. De twee belangrijste dingen voor die situatie? Wijn en seks.

Hoewel het een eeuwenoud verhaal is, wist de serie de beste critici op Rotten Tomatoes niet volledig te overtuigen. Zij gaven de serie namelijk een score van 66%, wat zeker niet de slechtste, maar ook niet de allerbeste score ooit is.

Mooi, maar middelmatig


"[The Decameron] ziet er prachtig uit, maar probeert te veel verschillende dingen te zijn en schiet tekort in elke optie. De cast is zeer getalenteerd en komisch, inclusief Zosia Mamet en Saoirse-Monica Jackson", aldus Craig Mathieson van The Age (Australia).



Romey Norton van Film Focus Online vergelijkt het oude verhaal met hedendaagse datingshows: "Denk aan datingshows, maar dan terug in de tijd, met kastelen, korsetten en de pest. Dan heb je The Decameron."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar The Decameron? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Decameron: heb jij de serie ondertussen gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen