search
Recensies 'A Good Girl's Guide to Murder': Is deze misdaadserie een nieuwe hit of toch een flop?
Series / Nieuws

Recensies 'A Good Girl's Guide to Murder': Is deze misdaadserie een nieuwe hit of toch een flop?

Netflix-serie "A Good Girl's Guide to Murder" ontvangt lof voor Emma Myers' acteerprestaties en intrigerend mysterie.

Als je favoriete boek verfilmd wordt is dat een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant is het fantastisch om jouw favoriete personages op het scherm te zien, maar aan de andere kant is een verfilming vaak minder goed dan het boek. Heeft A Good Girl's Guide to Murder de meest kritische fans weten te overtuigen?

Holly Jackson schreef in 2019 het boek A Good Girl's Guide to Murder. Deze werd zo populair dat de schrijfster een hele serie uit kon brengen van in totaal drie boeken en één novella. Nu is de franchise verder uitgebreid met een serie op Netflix.

Rotten Tomatoes


Het boek en de serie gaan over Pip Fitz-Amobi, gespeeld door Emma Myers (Wednesday). Voor een schoolproject besluit ze een oude moord op te lossen. Pip denkt namelijk dat de moord niet goed opgelost is en dat de dader nog steeds vrij rondloopt.

Zowel de critici als de kijkers op Rotten Tomatoes zijn grote fans van de serie. Zo geven critici de serie een score van 81% en de kijkers een score van 71% (op het moment van schrijven).

Het talent van Myers


Hoewel sommige critici enkele problemen hebben met het tempo van de serie, prijst iedereen Myers' werk. Zo ook Joel keller van Decider: "A Good Girl’s Guide To Murder profiteert van het talent van Emma Myers, maar is ook een stevig mysterie dat ontrafeld moet worden, wat niet altij vanzelfsprekend is in dit genre."



Daarnaast beschrijft Aramide Tinubu van Variety hoe A Good Girl's Guide to Murder op "boeiende wijze de angst van een tienermeisje, de complexiteit van vriendschap en de bedrieglijkheid van schijn weergeeft."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar A Good Girl's Guide to Murder? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen