search
Eerste recensies Mexicaanse 'Women in Blue': geweldig of tragisch?
Series / Nieuws

Eerste recensies Mexicaanse 'Women in Blue': geweldig of tragisch?

Mexicaanse dramaserie "Las Azules" op Apple TV+ krijgt lof van critici op Rotten Tomatoes.

Veel series op grote streamingdiensten zijn Engelstalig en gemaakt door grote studio's in Noord-Amerika. Hoewel deze series ijzersterk kunnen zijn, zijn er ook series uit andere delen van de wereld die net zo goed zijn. Critici op Rotten Tomatoes zijn bijvoorbeeld helemaal fan van deze Mexicaanse dramaserie.

Deze Mexicaanse dramaserie is gebaseerd op ware gebeurtenissen, wat deze serie een rauw en intens randje geeft. Bovendien is het een poging van Apple TV+ om een groter internationaal publiek te bereiken en dat is zeker gelukt met deze serie.

Rotten Tomatoes


Women in Blue (in het Spaans: Las Azules) speelt zich af in 1971 in Mexico. Op dat moment wordt de eerste vrouwelijke politiedienst in Mexico opgericht en vier vrouwen worden aangewezen om een seriemoordenaar te ontmaskeren. Om deze taak te volbrengen moeten ze diepgewortelde conservatieve normen doorbreken.

De serie heeft laten zien dat een ijzersterke serie niet per se Engelstalig hoeft te zijn. Critici op Rotten Tomatoes hebben namelijk genoten van Women in Blue en dat is terug te zien in de score. De serie heeft namelijk een perfecte score van 100% gekregen. Ook het publiek is zeer enthousiast. Zij geven de serie 87% (op het moment van schrijven).

Een thriller met een vleugje warmte


"De eerste aflevering heeft een vleugje Police Academy, aangezien de cadetten hun training krijgen. Daarna wordt het een thriller, waarbij de verhalen van de vrouwen warmte toevoegen aan het moordmysterie", aldus criticus Anita Singh van Daily Telegraph (UK).



Volgens Chris Joyce van Movies and Munchies weet de serie de perfecte balans te vinden: "Las Azules combineert de maatschappelijke kritiek op genderongelijkheid met de intrige en spanning van een seriemoordenaarsmysterie. De twee genres worden op kundige wijze gecombineerd tot een indrukwekkend en meeslepend verhaal."

Apple Tv+


Ben je nieuwsgierig geworden naar Women in Blue/ Las Azules? Stream de Spaanstalige serie dan op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen