search
Heel kort maakte de prachtige 'Tawnia Baker' haar opwachting in 'The A-Team', maar ze werd snel weer gedumpt
Series / Specials

Heel kort maakte de prachtige 'Tawnia Baker' haar opwachting in 'The A-Team', maar ze werd snel weer gedumpt

Marla Heasley was even te zien in 'The A-Team' als Twania Baker.

Naast de vier hoofdpersonages van The A-Team, werd het team geholpen door andere personages in de serie. Tot de eerste helft van het tweede seizoen werd het team bijgestaan door verslaggeefster Amy Amanda Allen (Melinda Culea), die daarna vervangen werd.

In de tweede helft van het tweede seizoen werd Allen vervangen door collega-verslaggeefster Tawnia Baker, gespeeld door Marla Heasley. Heasley had eerder een kleine rol gespeeld in het tweede seizoen van The A-Team als Cherise in de aflevering Bad Time on the Border.

Tawnia Baker


De voornaam van het personage komt van mede-bedenker van de serie Stephen J. Cannell's dochter Tawnia, terwijl haar achternaam afkomstig is van de meisjesnaam van Cannell's moeder.

Tawnia Baker was een relatief kortstondige vervanging in het tweede seizoen van Amy. Ze werd geïntroduceerd in de 15e aflevering van seizoen twee, The Battle of Bel Air, waarin haar voornaam verkeerd gespeld was als Tanya op een computerscherm.

Verslaggeefster


Tawnia was net als Amy een verslaggeefster. Ze zag wat Amy's associatie met het A-Team voor haar carrière deed en wilde dezelfde boost. Ze maakte gebruik van enkele informatiebronnen op een plek waar ze aan een niet-gerelateerd verhaal werkte en gebruikte die om contact op te nemen met het A-Team en eiste om erbij te mogen horen.



Tawnia hielp het A-Team een paar keer, hoewel ze zich nooit volledig bij het team voegde zoals Amy dat had gedaan, gereflecteerd door het feit dat ze nooit aan de openingscredits werd toegevoegd en niet aanwezig was in twee verhalen, Harder Than It Looks en Semi-Friendly Persuasion, tijdens haar tijd in de serie.

Geschrapt


Het personage werd geschrapt in The Bend In The River, het tweede, langere verhaal van het derde seizoen, wat zou komen door het aandringen van George Peppard (die Hannibal speelde) dat de serie geen vrouwelijk personage nodig had.



Maar Tawnia kreeg wel een waardig einde, aangezien ze trouwde met ontdekkingsreiziger Brian Leftcourt (Barry Van Dyke), die het team had gered van rivierpiraten in de Amazone, en op een wereldreis ging met een huwelijksreis met alle kosten betaald.

Kijken?


Wil je Heasley als Tawnia Baker zien in The A-team? Dat zal alleen lukken als je de serie op dvd hebt, want enkel het eerste seizoen is te streamen op Prime Video en SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen