search
Wanneer verschijnt seizoen 3 van 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Wanneer verschijnt seizoen 3 van 'House of the Dragon'?

Het tweede seizoen eindigde deze week, dus nu kan het lange wachten op seizoen 3 beginnen.

Het tweede seizoen van Game of Thrones-spinoff House of the Dragon eindigde gisteren op een verrassende wijze. De achtste en laatste aflevering rondde het lopende verhaal namelijk af op een manier die weinig fans hadden verwacht.

Zonder spoilers weg te geven eindigde seizoen 2 met een behoorlijk grote cliffhanger, waarbij elk personage zich op een belangrijk moment in het complete verhaal bevindt.

Groen licht


En na een finale als deze kunnen de fans natuurlijk niet wachten op het derde seizoen, maar wanneer kunnen we dit verwachten?

Het goede nieuws is dat HBO eerder al het groene licht heeft gegeven voor seizoen 3, maar er is nog maar weinig inhoudelijke informatie over naar buiten gebracht. Ook zijn de opnames nog niet begonnen.

Meer spinoffs


Het eerste seizoen van House of the Dragon was in 2022 te streamen. Daarna duurde het bijna twee jaar voordat we seizoen 2 voorgeschoteld kregen.



De productie had natuurlijk wel te maken met meerdere stakingen in Hollywood. Hierdoor werd het aantal afleveringen teruggebracht naar acht afleveringen. Toch zat er meer dan een jaar tussen de opnames en de première.

Geduld is een schone zaak


Een andere factor om rekening mee te houden is dat de tweede spin-off van Game of Thrones, A Knight of the Seven Kingdoms, in 2025 wordt verwacht.

Door al deze aspecten kun je er dan ook op rekenen dat House of the Dragon pas ergens in 2026 te streamen zal zijn. HBO zal hier ongetwijfeld binnenkort meer duidelijkheid over verschaffen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij net zo fan van House of the Dragon als van Game of Thrones?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen