search
Deze bejubelde scifi-serie uit 2023 is veel beter dan het boek
Series / Specials

Deze bejubelde scifi-serie uit 2023 is veel beter dan het boek

'Silo' is gebaseerd op de 'Silo'-trilogie van romans van auteur Hugh Howey.

Een van de recente hitseries van Apple TV is de scifi-serie Silo, gemaakt door Graham Yost. De serie is gebaseerd op de Silo-trilogie van romans (Wool, Shift en Dust) van auteur Hugh Howey. Heel wat fans van de serie hebben ook de boeken gelezen, maar vonden de serie toch beter.

Silo speelt zich af in een dystopische toekomst waarin een gemeenschap leeft in een gigantische ondergrondse silo met 144 niveaus. Rebecca Ferguson speelt de hoofdrol in de serie met Rashida Jones, David Oyelowo, Common, Tim Robbins, Harriet Walter, Avi Nash, Rick Gomez en Chinaza Uche die ook meespelen.

Verhaal


Ferguson speelt in Silo de rol van Juliette Nichols, een ingenieur die werkt aan de generatoren op de laagste niveaus van de silo. Ze raakt verstrikt in de mysteries van het verleden en heden van de gigantische silo die zich honderden verdiepingen onder de grond uitstrekt.

In deze silo wonen 10.000 mensen in een samenleving die wordt geregeerd door regels die hen naar eigen zeggen moeten beschermen. De ontwikkeling van een verfilming van het eerste boek uit de trilogie, Wool, begon in 2012. Tegen het einde van het decennium werd het project stopgezet en in mei 2021 opgepikt als een serie door Apple TV+. Het eerste seizoen van Silo kwam uiteindelijk uit in 2023.

Beter dan boek


Silo ontving positieve recensies van critici, vooral vanwege de wereldopbouw, het productiedesign en de prestaties van Ferguson. De serie werd al snel verlengd voor een tweede seizoen, dat in première gaat op 15 november 2024.



Veel fans van Silo vonden dan ook dat de serie beter is dan de boeken. Het boek heeft eenvoudig schrijfwerk, geen details, geen vonk, geen mysterie en geeft te veel belangrijke informatie prijs. De serie heeft Ferguson, een beter uitgewerkte tijdlijn en betere personages.

Kijken?


Wil je Silo zien? Je kan in afwachting van het tweede seizoen, dat later dit jaar uitkomt, kijken naar het eerste seizoen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Volg jij de serie Silo al?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen