search
Het is nagenoeg zeker wanneer HBO's 'House of the Dragon' stopt
Series / Nieuws

Het is nagenoeg zeker wanneer HBO's 'House of the Dragon' stopt

Besluiten de makers het kort en krachtig te houden, of gaat het net iets te lang door?

Nu de seizoensfinale van het tweede hoofdstuk House of the Dragon erop zit en de kijkers weer aan de buis gekluisterd zaten, komen de producenten nu met een update over hoeveel seizoenen we nog kunnen verwachten.

Showrunner Ryan Condal sprak na de seizoensfinale wat er nog meer voor de serie in het verschiet ligt. Over het aankomende seizoen werd niet veel losgelaten maar één ding is duidelijk: House of the Dragon zal in totaal uit vier seizoenen bestaan.

Het kan niet altijd vuurwerk zijn


Het tweede seizoen zag een afname van tien afleveringen in het eerste seizoen, naar acht afleveringen in seizoen twee. Condal ging niet in op hoe de vermindering van afleveringen leidde tot een relatief rustige seizoensfinale, of waarom de beslissing werd genomen om niet met een knal te eindigen.

De showrunner liet weten dat er altijd een balans moet worden gevonden tussen het vertellen van het verhaal en de middelen die beschikbaar zijn om dat verhaal te vertellen. Seizoen twee stond in het teken van het opbouwen naar een epische strijd, die we hoogstwaarschijnlijk in seizoen drie zullen gaan zien.

Nog weinig bekend


Condal was vrij terughoudend over het delen van belangrijke plotpunten uit seizoen drie, behalve dat hij bevestigde dat House of the Dragon vier seizoenen zal duren, er was aanvankelijk sprake van drie à vier seizoenen, en dat de productie aan seizoen drie begin 2025 zal beginnen. Hij wilde niet zeggen hoeveel afleveringen het nieuwe seizoen zal hebben, noch of we meer draken kunnen verwachten.



Voorlopig wordt het dus nog even wachten op het volgende seizoen. Kijk in de tussentijd nog eens alle afleveringen van House of the Dragon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Nog twee seizoen House of the Dragon: prima!

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens, ik wil waarschijnlijk meer van die wereld zien

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen