search
Hoofdrolspeler 'Shogun' geeft update over seizoen 2
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler 'Shogun' geeft update over seizoen 2

De Emmy-genomineerde Hiroyuki Sanada zal ook in het tweede seizoen van Shogun de hoofdrol spelen.

Shogun seizoen 1 is een van de best ontvangen nieuwe series van 2024, en kreeg onlangs de meeste Emmy-nominaties voor een dramaserie van het afgelopen jaar.

De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor het eerder aangekondigde tweede seizoen, waarover hoofdrolspeler Hiroyuki Sanada nu een update over heeft gegeven.

Aparte voortzetting


Seizoen 1 van de serie was een verfilming van het beroemde boek Shogun van James Clavell uit 1973, maar dat boek had een definitief einde. Het bijzondere aan seizoen 2 is dan ook dat de makers van de serie zelf met een verhaal op de proppen moeten komen.

Sanada maakte zijn opwachting tijdens de Awards Circuit-podcast van Variety, waar hij werd gevraagd naar het tweede seizoen en wat we ervan kunnen verwachten.

Respect voor bronmateriaal


Fans vragen zich nu af hoe het verhaal met eenzelfde complexiteit en authenticiteit kan worden voortgezet zonder de historische accuratesse uit Clavells boek. Sanada reageerde hierop als volgt:



"We hebben geen boek, maar hebben nu wel vrijheid. Ik hoop dan ook dat onze schrijvers zullen genieten van deze vrijheid, maar dat ze tegelijkertijd het originele boek zullen respecteren."

Grondlegger van vrede


Daarnaast zei de markante acteur het volgende over zijn personage Toranaga, die een fictieve versie is van Lord Ieyasu Tokugawa, de grondlegger van de Tokugawa-heerschappij die ruim twee eeuwen regeerde over Japan en behoorlijk wat invloed had:

"Hij werd mijn held omdat hij een periode van oorlog tot een halt riep en zorgde voor 260 jaar vrede."

Het eerste seizoen van Shogun stream je op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen