search
Een van de beste en krachtigste filmreeksen kijk je binnenkort in zijn geheel op Videoland
Films / Specials

Een van de beste en krachtigste filmreeksen kijk je binnenkort in zijn geheel op Videoland

Vanaf 9 augustus de zes Rocky-films en spin-offs te zien op Videoland.

Zin in een leuke, sportieve filmavond? Vanaf vrijdag 9 augustus is de Rocky filmreeks, bestaande uit maar liefst zes films, te bekijken op Videoland. Genoeg kijkplezier dus.

De filmreeks is volledig geschreven door niemand minder dan Sylvester Stallone, ook bekend van onder andere de Rambo films en The Expendables. De eerste Rocky film kwam al uit in 1976 en de laatste onder die naam in het jaar 2006. Hier bleef het niet bij, ook kreeg de reeks een spin-off: Creed.

Verhaal


Stallone was niet alleen verantwoordelijk als scenarist, hij speelde ook de hoofdrol in de films als bokser Rocky Balboa. Andere rollen werden onder andere vertolkt door Talia Shire, Burt Young en Bill Conty.

De films gaan over Rocky, een Italiaanse bokser uit Philadelphia. Zijn carrière lijkt wel nooit begonnen, maar hij krijgt de kans zichzelf te bewijzen door te vechten tegen de huidige zwaargewichtkampioen

In de prijzen
De films werden goed ontvangen en hebben meerdere prijzen gewonnen. De eerste film heeft wereldwijd zo’n 225 miljoen dollar opgeleverd en ook de andere films hebben veel in het laatje gebracht.



Op Rotten Tomatoes heeft de eerste uit de reeks een score van maar liefst 92% gekregen. De andere films hebben een veel lagere score ontvangen. Toch heeft de filmreeks een spin-off gekregen, die ook uit meerdere films bestaat.

Thuis op de buis
Benieuwd naar de films? Het is al een tijdje geleden dat de films in de bioscoop te zien waren, maar vanaf vrijdag 9 augustus kan het thuis bingen beginnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen