search
Grote verandering in 'House of the Dragon' ten opzichte van het boek
Series / Nieuws

Grote verandering in 'House of the Dragon' ten opzichte van het boek

De seizoensfinale kwam met een heftige verandering ten opzichte van het boek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De slotaflevering van House of the Dragon kwam met een stevige draai in het verhaal. We zien Daemon (Matt Smith) die opnieuw in contact treedt met Alys Rivers (Gayle Rankin). De Targaryen-prins ziet een visioen waarin hij een blik werpt in de toekomst.

Wat je als kijker totaal niet ziet aankomen is dat hij zijn nichtje Helaena (Phia Saban) te zien krijgt. In een interview met EW gaf Saban haar kijk op deze bijzondere scène en geeft haar idee over de toekomst van haar personage.

Bevestigd


Daemon ziet flitsen van toekomstige gebeurtenissen en wanneer hij zich omdraait ziet hij opeens Helaena staan. Zij is degene die hem uitlegt dat hij een rol speelt binnen een groter geheel.

Middels deze scène wordt Helaena officieel een zogeheten 'dragon dreamer', oftewel een Targaryen die profetische gaven heeft. Hoewel House of the Dragon hier door het verhaal al op gehint heeft, is het in de slotaflevering bevestigd.

De serie wijkt hiermee significant af in het boek 'Vuur & Bloed', waar de fantasyhit op gebaseerd is. Saban geeft aan dat deze verandering goed binnen het verhaal past. Saban: "Ik vind het idee dat iets veranderd kan worden eerder opwindend dan negatief.".

Bekijk op instagram



De actrice geeft aan dat ze niet weet hoe Helaena's verhaal verdergaat. "Het lijkt me een boeiende ontwikkeling om Helaena vaker te zien verschijnen in een soort droomwereld, maar ik weet niet wat de plannen van de schrijvers zijn. Het zou tof zijn als ze wat meer rondhing met de figuur met het hertegewei in Daemons visioen," besluit Saban.

Waar te zien?


House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij al helemaal klaar met seizoen 2 van House of the Dragon?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen