search
Waarom 'The Vampire Diaries' eerder had moeten stoppen: "Daarna werd van alles verzonnen"
Series / Specials

Waarom 'The Vampire Diaries' eerder had moeten stoppen: "Daarna werd van alles verzonnen"

'The Vampire Diaries' is een van die series die veel te lang door zijn gegaan.

Het maakt niet uit hoe succesvol een serie is: hoe langer deze doorgaat, hoe groter de kans dat de kwaliteit omlaag gaat. Dit was volgens sommige kijkers ook het geval bij The Vampire Diaries.

The Vampire Diaries volgt het leven van Elena Gilbert (Nina Dobrev), een tienermeisje in het stadje Mystic Falls. Haar wereld verandert drastisch wanneer ze de mysterieuze en charismatische Stefan Salvatore (Paul Wesley) ontmoet, die een eeuwenoude vampier blijkt te zijn.

8 seizoenen


Ook ontmoet ze zijn broer Damon (Ian Somerhalder), waardoor er een driehoeksverhouding ontstaat. Terwijl Elena meer over hun wereld ontdekt, wordt ze ongewild betrokken bij bovennatuurlijke conflicten die de geschiedenis en toekomst van Mystic Falls beïnvloeden.

De serie kreeg in totaal 8 seizoenen, waarvan het laatste uitkwam in 2017. Hoofdrolspeelster Dobrev besloot de serie na het zesde seizoen te verlaten, waardoor de laatste 2 seizoenen het dus zonder haar moesten doen.

Eerder einde?


Maar eigenlijk had de serie al na seizoen 6 moeten stoppen, beweert Buzzfeed-gebruiker @Jeffatkinsgirl. Die zegt het volgende: "De serie had absoluut moeten eindigen toen Elena vertrok, want daarna leek het alsof de schrijvers ter plekke dingen verzonnen".



De scores op Rotten Tomatoes spreken dit alleen tegen. Het enige seizoen dat in verhouding lager scoort is seizoen 4, met 69%. De andere seizoenen scoren allemaal boven de 70%, waarvan er twee zelfs 100% krijgen.

Goed uitgepakt


Hoewel niet alle kijkers fan waren van de beslissing om Elena uit de serie te schrijven en door te gaan met het verhaal, lijkt het volgens de critics dus toch goed uitgepakt te hebben. Misschien is de serie dus juist precies op tijd gestopt.

Bekijk The Vampire Diaries op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dat The Vampire Diaries eerder had moeten stoppen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen