search
Een van de bruutste monsterfilms uit 2023 heeft bijzondere release op Netflix gekregen
Films / Specials

Een van de bruutste monsterfilms uit 2023 heeft bijzondere release op Netflix gekregen

'Godzilla Minus One/Minus Color' is een bijzondere nieuwe versie van de film.

Vorige week kreeg een van de grootste monsterfilms van de afgelopen jaren een wel heel bijzondere release op Netflix. De film staat nu namelijk niet alleen in kleur op de streamingdienst, maar ook in een speciale zwart-wit versie.

Godzilla Minus One is geschreven en geregisseerd door Takashi Yamazaki. De Japanse film verscheen in oktober 2023. Het is de 37e film in de Godzilla-franchise en wordt genoemd als een van de betere.

Een ramp in Japan


De film speelt zich af in Japan na de Tweede Wereldoorlog. Het land worstelt met alle verwoesting die er heeft plaatsgevonden en probeert zich te herstellen van de economische en sociale rampen.

Tot overmaat van ramp verschijnt er echter al snel een nieuwe, onverwachte dreiging in de vorm van een reusachtig monster: Godzilla. De opkomst van het monster brengt het land opnieuw aan de rand van de afgrond.

Nieuwe versie


De film volgt de inspanningen van mensen die wanhopig proberen deze catastrofe te overleven en het vernietigende wezen te stoppen, terwijl ze geconfronteerd worden met de immense kracht van Godzilla. Lukt het ze om veiligheid te vinden?



Op Netflix zie je naast de originele versie nu ook Godzilla Minus One/Minus Color. Deze versie is geheel in het zwart-wit. Misschien denk je dat dat geen groot verschil zou maken, maar de beleving is wel degelijk compleet anders als je alles zonder kleur ziet.

Netflix


Vanaf 1 juni was de gewone versie op Netflix te zien. Vorige week, op 31 juli, verscheen de zwart-witte versie daar. In sommige landen was deze ook een week lang in de bioscoop te zien.

Bekijk Godzilla Minus One/Minus Color op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is het volgens jou terecht dat Godzilla Minus One zo bejubeld werd?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen