search
Deze serie met Courteney Cox heeft 89% op Rotten Tomatoes: "Geweldige, hilarische serie"
Series / Specials

Deze serie met Courteney Cox heeft 89% op Rotten Tomatoes: "Geweldige, hilarische serie"

Courteney Cox speelt de hoofdrol in de komedieserie 'Cougar Town'.

Courteney Cox is vooral bekend door haar rol als Monica Geller in Friends, maar een paar jaar later speelde ze ook de hoofdrol in een andere sitcom. Cougar Town liep van 2009 tot 2015 gedurende zes seizoenen.

Cougar Town werd bedacht door Bill Lawrence en Kevin Biegel met Cox in de hoofdrol als Jules Cobb. Ook te zien in de serie zijn Christa Miller, Busy Philipps, Dan Byrd, Josh Hopkins, Ian Gomez, Brian Van Holt en Bob Clendenin.

Verhaal


Cougar Town speelt zich af in het fictieve stadje Gulfhaven, Florida, dat de bijnaam "Cougar Town" heeft omdat de mascotte van het plaatselijke highschoolteam een cougar oftewel poema is.

De serie volgt Jules Cobb, een onlangs gescheiden vrouw van in de 40, die de vaak humoristische uitdagingen, valkuilen en beloningen van het volgende hoofdstuk in haar leven onder ogen ziet. Samen met haar tienerzoon, haar ex-man en haar wijnliefhebbende vrienden vormt ze een disfunctionele maar ondersteunende en zorgzame uitgebreide familie.

Minder eerste seizoen


De eerste drie seizoenen van Cougar Town werden uitgezonden op de zender ABC, waarna de serie voor de resterende drie seizoenen verhuisde naar TBS, die de serie overnam. Het eerste seizoen werd niet zo positief ontvangen en heeft slechts een score van 48% op Rotten Tomatoes.



De kritische consensus op de website voor het eerste seizoen luidt: "Courteney Cox is een sterke hoofdrolspeelster, maar te vaak overdrijft Cougar Town in zijn pogingen om edgy te zijn, terwijl het zijn potentieel interessante ideeën negeert."

Perfecte score


Vanaf het tweede seizoen waren de critici veel positiever en kreeg de serie veel hogere scores. Zo hebben de andere seizoenen van Cougar Town bijna allemaal een perfecte score van 100%, enkel seizoen vier haalde wat minder met 88%. Zo komt de serie op een gemiddelde score van 89% op Rotten Tomatoes.



Zo zegt Willa Paskin van New York Magazine/Vulture dit over het tweede seizoen van de serie: "Cougar Town mag dan een ongelukkige naam hebben, maar het is uitgegroeid tot een werkelijk geweldige en hilarische televisieserie die iedereen die van grappige tv-series houdt, zou moeten kijken."

Kijken?


Wil je Cougar Town zien? Je kan de serie bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Cougar Town helemaal gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen