search
Spin-off van 'John Wick' aangekondigd: waar gaat de nieuwe serie over?
Series / Specials

Spin-off van 'John Wick' aangekondigd: waar gaat de nieuwe serie over?

Regisseur Chad Stahelski en Keanu Reeves slaan de handen ineen voor dit project.

De vierde film in de populaire franchise liet het einde van de hoofdpersoon zien. Huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) kwam aan zijn einde en dit leek tegelijkertijd een logisch einde voor deze eenvoudige, maar tegelijkertijd loeistrakke franchise. Onlangs werd echter een onverwachte aankondiging gedaan: de films krijgen een vervolg!

Berichten over een spin-off in de vorm van een serie doen al sinds november 2023 de ronde, maar de kogel is nu toch echt door de kerk. Regisseur Chad Stahelski en Reeves zelf staan aan het roer van dit boeiende nieuwe project, dat de naam John Wick: Under the High Table draagt. Reeves zal voornamelijk achter de schermen actief zijn en keert niet terug in zijn rol.

Streep onder het verleden


John Wick is een geheimzinnige man, die furore maakte als huurmoordenaar voor de Russische maffia, onder de codenaam Baba Yaga. In de eerste film leren we hem kennen als iemand die een streep heeft gezet onder zijn verleden en geniet van een rustig bestaan. Hieraan komt een einde wanneer hij tegen wil en dank weer in de onderwereld terechtkomt. In deze wereld gelden specifieke wetten en regels voor de 'beroepsgroep' van John, met aan het hoofd de High Table.

Deze organisatie is weliswaar corrupt, maar tegelijkertijd het enige orgaan dat in elk geval iets wegheeft van een bestuur. In John Wick: Under the High Table zullen nieuwe personages de strijd aanbinden met deze club. Dit wordt een behoorlijke onderneming, aangezien de High Table zo ongeveer gelijkstaat aan de gevestigde orde en dus compleet vervlochten is met alles in het 'John Wick'-universum.

Baba Yaga


Reeves heeft eerder aangegeven dat hij bereid is om terug te keren als John Wick, mits het een goed verhaal betreft. Hij zal zal echter niet in John Wick: Under the High Table te zien zijn. De acteur is actief betrokken bij de vervolgserie, maar dit zal uitsluitend achter de schermen zijn.



Reeves is uitvoerend producent en zal zijn rol dus niet opnieuw spelen. Dit betekent natuurlijk niet dat we zijn personage nooit meer terug zullen zien, maar dat het directe vervolg op de films het voor nu zonder Baba Yaga moet stellen.

Waar te zien?


De vier 'John Wick'-films en de miniserie The Continental zijn allemaal te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: John Wick wordt teveel uitgemolken

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen