search
Ken jij deze eyecatcher uit 'One Tree Hill' en 'Gilmore Girls' nog?
Series / Specials

Ken jij deze eyecatcher uit 'One Tree Hill' en 'Gilmore Girls' nog?

In de 00's dook Chad Michael Murray op in iedere film en serie, maar hoe gaat het nu met hem?

Aan het begin van deze eeuw kon je niet om hem heen, want hij zat in enorm veel populaire tienerseries- en films: Chad Michael Murray. Daarna verdween hij alleen in de vergetelheid. Hoe gaat het nu met de acteur?

Murray werd geboren in New York en begon zijn carrière in Hollywood als model, op 18-jarige leeftijd. Zijn eerste ervaring met acteren was in 2001, in een gastrol in de dramaserie Undressed op MTV.

Hoogtepunten carrière


Later dat jaar volgde de grote doorbraak van Murray, in de populaire serie Gilmore Girls. Hierin was hij gedurende het eerste seizoen te zien als Tristin DuGray. Dit was een grote hit, waardoor hij hierna in meerdere series van het netwerk The WB te zien was.

Hij speelde in de jaren daarna in verschillende grote tienerseries. Hij kreeg onder andere de rol van Charlie Todd in Dawson's Creek, van 2001 tot 2002, en van Lucas Scott in One Tree Hill van 2003 tot 2009.

Schrijver


Ook in tienerfilms was hij niet te missen. In 2003 was hij te zien in Freaky Friday, naast Lindsay Lohan en Jamie Lee Curtis. En in 2004 speelde hij naast Hilary Duff in de film A Cinderella Story.



Na de vele films en series begin deze eeuw werd het wat stiller rondom de acteur. Hij is al die jaren blijven acteren, maar wist geen grote projecten meer te bemachtigen. Hij was daarnaast dan ook bezig met andere dingen, want in 2011 en 2017 bracht Murray een boek uit.

Hoe gaat het nu?


In 2005 trouwde Murray met zijn One Tree Hill-collega Sophia Bush, maar een jaar later waren zij weer gescheiden. Tijdens de serie Chosen ontmoette hij actrice Sarah Roemer. Zij trouwden in 2015 en hebben inmiddels drie kinderen.

De meest recente acteerprojecten van Murray zijn de film Mother of the Bride op Netflix en de dramaserie Sullivan's Crossing. Bovendien is hij binnenkort te zien in een tweede deel van een van zijn bekendste films, namelijk Freaky Friday 2.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen