search
Dit weet bijna niemand over de gewelddadige jaren 80-serie 'The A-Team'
Series / Specials

Dit weet bijna niemand over de gewelddadige jaren 80-serie 'The A-Team'

Hoewel 'The A-Team' een actieserie is, vallen er niet echt doden in de serie.

The A-Team was een van de grootste actieseries uit de jaren 80. In de serie is er veel geweld te zien en explosies en wordt er vaak met wapens geschoten, maar toch zijn er geen of toch bijna geen doden gevallen in de serie.

The A-Team liep van 1983 tot 1987, gedurende vijf seizoenen, en werd bedacht door Stephen J. Cannell en Frank Lupo. De hoofdrollen zijn voor George Peppard als John "Hannibal" Smith, Dirk Benedict als Templeton Peck, Dwight Schultz als H.M. "Howling Mad" Murdock en Mr. T als Bosco "B.A.", or "Bad Attitude", Baracus.

Verhaal


The A-Team volgt deze vier personages, die voormalige leden waren van een fictieve speciale eenheid van het Amerikaanse leger. De vier leden van het team werden berecht door een militaire rechtbank voor een misdaad die ze niet hadden gepleegd.

Ze werden veroordeeld en kregen een straf om in een militaire gevangenis te verblijven, maar ontsnapten later naar Los Angeles. Daar begonnen ze als huurlingen te werken, terwijl ze probeerden hun naam te zuiveren en ontsnappen aan de opsporing door wetshandhaving en militaire autoriteiten.

Weinig doden


Fans zullen zich herinneren dat bijna elke aflevering van The A-Team culmineerde in explosies en geweervuur, met slechteriken die alle kanten op vlogen. Er was dus veel actie en veel kans dat iemand zou sterven, maar niemand raakte ooit echt gewond in de serie.



Boeven werden afgebeeld terwijl ze uit auto’s kropen voordat die explodeerden of wegvluchtten nadat ze uit een raam werden gegooid. Er was uiteindelijk maar één dood die op het scherm te zien was gedurende de hele serie. Die enige dood op het scherm was die van Generaal Harlan Fulbright in de aflevering The Sound of Thunder.

General Fulbright


General Fulbright werd gespeeld door Jack Ging en werd geïntroduceerd in het vierde seizoen van The A-Team, waarbij hij de rol van Kolonel Decker overnam. Hij had een grote passie voor het vangen van het A-Team. Hij wilde slagen waar anderen keer op keer gefaald hadden. Hij geloofde sterk in de zaak van het opsluiten van het A-Team. Aan het begin van seizoen vier zou het moeilijk te voorspellen zijn geweest dat Generaal Fulbright zou komen te denken dat het A-Team onschuldig was.



In Generaal Fulbright’s laatste aflevering van seizoen vier huurde hij het A-Team in om zijn tot dan toe onbekende dochter uit Vietnam te redden. Hij had de hulp van het A-Team nodig en, als de goede jongens die ze zijn, redde het team zijn dochter voor hem. Na de redding was Generaal Fulbright overtuigd dat het A-Team ten onrechte beschuldigd was en geen vluchtelingen zouden moeten zijn. Helaas werd Generaal Fulbright tijdens de redding van zijn dochter neergeschoten en hij stierf.

Kijken?


Wil je The A-Team zien? Generaal Fulbright zal je niet kunnen zien, want enkel het eerste seizoen is te vinden op SkyShowtime. Wil je de rest van de serie kijken, dan moet je de dvd ervan kopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The A-Team: tijd voor een remake?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen