search
Ondanks zijn voortreffelijke rol in 'Dexter' was hij een eendagsvlieg in Hollywood
Series / Specials

Ondanks zijn voortreffelijke rol in 'Dexter' was hij een eendagsvlieg in Hollywood

Michael C. Hall is vooral bekend door zijn rol als Dexter Morgan in 'Dexter'.

Van zijn rol als David Fisher in Six Feet Under tot het spelen van de titelrol als wraakzuchtige seriemoordenaar in Dexter en Dexter: New Blood, heeft Michael C. Hall een reputatie opgebouwd voor ingetogen maar diep ontroerende uitvoeringen.

Hall heeft naast deze rollen op televisie het echter heel moeilijk om echt door te breken in Hollywood en in films te spelen. Hij heeft wel in een aantal films een kleine rol gehad, maar die waren niet echt grote successen als zijn televisierollen.

Broadway


Hall begon zijn acteercarrière in het theater op Broadway in de heropvoering van Cabaret. Later in zijn carrière zou hij in tal van andere musicals spelen. Zo was Hall te zien in de Broadway-musical Hedwig and The Angry Inch (2014–2015).

De beste recente rol van de acteur is die van Thomas Newton in de Off-Broadway jukebox musical drama Lazarus - gebaseerd op de liedjes van David Bowie - waarin de acteerstijl van Hall een nieuw niveau bereikt door middel van muziek.

Series


Hall verscheen in verschillende series gedurende de jaren 90, maar brak echt door door zijn rol als David Fisher in Six Feet Under, dat liep van 2001 tot 2005. Een jaar later kreeg hij de titelrol in Dexter, dat liep van 2006 tot 2013.



Voor zijn rollen in Six Feet Under en Dexter heeft Hall een Golden Globe Award en drie Screen Actors Guild Awards gewonnen. Hij hernam de rol van Dexter in de revival Dexter: New Blood (2021–2022).

Films


Hall is vooral bekend door zijn rollen op televisie, maar hij speelde ook in films zoals Paycheck (2003), Gamer (2009), Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017), Game Night (2018) en In the Shadow of the Moon (2019).



Toch kon hij nooit echt doorbreken in films en wordt hij niet als een filmster beschouwd. Hall verdient zeker een plek in blockbusters, maar het is afwachten of dat nog zal gebeuren. Hij zal wel terugkeren in de nieuwe prequelserie Dexter: Original Sin om zijn kenmerkende innerlijke monologen uit te voeren voor de jongere versie van Dexter. Daarnaast zal hij de hoofdrol spelen in Dexter: Resurrection, een nieuwe serie die zich in het heden afspeelt en een vervolg is op Dexter: New Blood.

Muziek


Naast acteren is Hall sinds 2018 ook bezig met muziek. Zo is hij de leadzanger van de in New York gevestigde band Princess Goes, die 3 albums heeft uitgebracht. Hij heeft met zijn band al tal van optredens gedaan over de hele wereld en staat in september op Riot Fest in Chicago.



Wil je Hall zien in Six Feet Under en als Dexter Morgan? Six Feet Under vind je terug op HBO Max, Dexter kan je bekijken op Netflix, NPO Plus en SkyShowtime, Dexter: New Blood is te vinden op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kun jij uit je hoofd drie films opnoemen met Michael C. Hall?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen