search
'The Last of Us' dropt een belangrijke  hint over seizoen 2
Series / Specials

'The Last of Us' dropt een belangrijke hint over seizoen 2

Het verhaal over overleven wordt voortgezet in het brute tweede seizoen.

De survivalgame 'The Last of Us' werd door de makers van de game, Craig Mazin en Neil Druckmann, verfilmd, wat betekent dat ze het materiaal ongelooflijk goed kennen. Hierdoor heeft het tweetal meer mogelijkheden qua bewerken van de game en het behouden van de kern van het verhaal. Recente foto's van de opnames lijken deze richting uit te wijzen.

Deze zijn door X'er @diamondlynxx online gezet en we zien dat hoofdrolspeelster Bella Ramsay inmiddels de sleeve-tatoeage van Ellie op haar onderarm heeft. Gamers weten dat het tweede deel van het spel op een niet-lineaire manier wordt verteld. Uitgerekend Ellie's tatoeage, en de betekenis die deze heeft, kan als verbindende factor fungeren wat de overgangen binnen het verhaal betreft.

Zichtbare indicatie


In het eerste seizoen werd duidelijk dat Ellie immuun is voor het cordyceps-virus: hoewel de tiener werd gebeten door een van de zombies, leidde dit niet tot een transformatie. De bijtafdruk in haar onderarm betekent echter dat ze als een soort wandelend doelwit rondloopt. Iedereen die dit ziet weet automatisch dat Ellie het onmogelijke heeft meegemaakt, namelijk het overleven van een cordyceps-infectie. Het is dus logisch dat Ellie de bijtafdruk wil verbergen, aangezien dit een kwestie van overleven is.

Mazin en Druckmann kunnen de tatoage in de serie echter ook gebruiken als referentiepunt binnen het verhaal. Het tweede deel van de game springt immers heen en weer wat de tijdlijn betreft. De tatoeage kan in dit opzicht op een makkelijke manier helderheid bieden. De verschillende fases van tatoeëren kunnen een zichtbare indicatie zijn voor het tijdstip binnen het verhaal. Ellie's tatoeage is in de game door haar ex Cat ontwikkeld.

Visuele elementen


Daarnaast geven de visuele elementen ook inzicht in Ellie's verhaallijn. De sleeve bestaat uit varens en motten, die beide een symboliek hebben die nauw verbonden is met het verhaal van de tiener. De varen staat voor vernieuwing en bescherming, wat van toepassing is voor het bestaan in de post-apocalyptische gemeenschap in Jackson. De motten staan voor camouflage en jezelf verborgen houden, omdat de omstandigheden dit vragen. Door in flashbacks het zetten van de tatoeage te laten zien kun je de niet-lineaire vertelstijl van de game op het scherm brengen, terwijl je tegelijkertijd iets zegt over de hoofdpersoon.



The Last of Us seizoen 2 wordt in 2025 verwacht. Kijk ondertussen The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen