search
Met een 8,5 op IMDb is deze briljante en onvergetelijke serie een dikke aanrader op Netflix
Series / Specials

Met een 8,5 op IMDb is deze briljante en onvergetelijke serie een dikke aanrader op Netflix

Alle 11 seizoenen van 'Shameless' zijn gewoon te bekijken op Netflix.

Sinds een tijdje staat de geweldige serie Shameless weer op Netflix. Deze serie over de familie Gallagher is een aanrader, vooral als je van chaos houdt. En er zijn maar liefst 11 seizoenen.

Het eerste seizoen van Shameless verscheen in 2011. In totaal kreeg de serie 11 seizoenen, tot het einde in 2021. De serie is gemaakt door John Wells en is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie van Paul Abott, die eveneens 11 seizoenen kreeg.

Disfunctioneel gezin


In Shameless zien we het chaotische leven van de familie Gallagher, een disfunctioneel gezin in een achterstandswijk van Chicago. Frank Gallagher (William H. Macy) is een onverantwoordelijke en alcoholische vader, die zijn zes kinderen grotendeels aan hun lot overlaat.

Oudste dochter Fiona (Emmy Rossum) neemt de rol van verzorger op zich, terwijl ze zelf worstelt om haar eigen leven op de rails te krijgen. Elk familielid heeft te maken met zijn eigen problemen en uitdagingen.

Bekende cast


Dit varieert van criminaliteit en financiële problemen tot problematische relaties en verslavingen. Ondanks al deze chaos en de vele tegenslagen blijven de Gallaghers vechten om samen te overleven in een wereld die hen voortdurend tegenwerkt.



Naast Rossum en Macy speelt er nog een aantal bekende acteurs in de serie. We zien onder anderen Jeremy Allen White (The Bear, The Iron Claw) als Lip, Justin Chatwin (War of the Worlds, Lost) als Steve en Joan Cusack (Saturday Night Live, Working Girl) als Sheila.

IMDb


Op de IMDb krijgt Shameless een geweldig cijfer. De serie scoort een 8,5/10, gebaseerd op 293.000 recensies. De serie won bovendien vier Primetime Emmy's.

Shameless is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is Shameless een dikke aanrader?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen