search
Hoe gaat het nu met de duistere 'Stefan Salvatore' uit 'The Vampire Diaries'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de duistere 'Stefan Salvatore' uit 'The Vampire Diaries'?

We leerden Paul Wesley kennen in 'The Vampire Diaries', maar hoe gaat het nu met de acteur?

Stefan Salvatore was één van de personages in de beruchte liefdesdriehoek in The Vampire Diaries. Deze rol werd gespeeld door Paul Wesley. Hoe gaat het met hem sinds het einde van de serie?

Wesley werd geboren in New Jersey, als Paul Thomas Wasilewski. Zijn beide ouders zijn van Poolse afkomst. Zijn eerste rol was in de bovennatuurlijke dramaserie Wolf Lake in 2001. Daarna had hij nog een paar kleine rollen in onder andere Smallville en The O.C.

Doorbraak


Zijn echte doorbraak was echter zijn rol als Stefan Salvatore in The Vampire Diaries. Deze rol speelde hij van 2009 tot 2017 en hiervoor werd hij genomineerd voor twee People's Choice Awards.

Gedurende The Vampire Diaries acteerde Wesley ook in een aantal films, waaronder Before I Disappear in 2014 en Mother's Day in 2016. De eerstgenoemde produceerde hij ook.

Regisseren en produceren


Vanaf het vijfde seizoen begon Wesley The Vampire Diaries ook te regisseren en in het achtste seizoen werkte hij mee als producent. Na het einde van de serie in 2017 scoorde de acteur niet meteen weer zo'n grote rol.



Maar dat betekent niet dat Wesley de televisiewereld verliet. Door de jaren heen regisseerde hij afleveringen van verschillende series, waaronder Shadowhunters. Ook produceerde hij met zijn productiebedrijf Citizen Media onder andere de series Pecos en Finding Natalie.

Star Trek


Bovendien begon hij een carrière in het theater met de off-Broadway productie Cal in Cameo. Recent keerde Wesley echter weer terug op ons televisiescherm in de serie Star Trek: Strange New Worlds als James T. Kirk.

Wesley is inmiddels twee keer gescheiden, van actrice Torrey DeVito in 2013 en van Ines de Ramon in 2022. Samen met zijn TVD-collega Ian Somerhalder richtte hij in 2020 een whiskybedrijf op. Bekijk The Vampire Diaries op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen