search
Een 8,5 op IMDb en waarschijnlijk heb je nog nooit van deze topserie gehoord
Series / Specials

Een 8,5 op IMDb en waarschijnlijk heb je nog nooit van deze topserie gehoord

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar 'Schitt's Creek' krijgt een hoge score en is gewoon te bekijken op HBO Max.

Deze hilarische serie scoort geweldig op de IMDb, maar er is een grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt: Schitts Creek. En dat is goed nieuws, want je kijkt hem gewoon op HBO Max.

Het eerste seizoen van de Canadese sitcom verscheen in 2015. Daarna volgden er nog vijf seizoenen, tot het einde van de serie in 2020. De serie werd gecreëerd door Dan Levy en zijn vader Eugene Levy.

Voormalig rijke familie


In Schitt's Creek volgen we de rijke familie Rose, die plotseling alles verliest door een financieel schandaal. Hun enige bezit is een klein, vervallen stadje genaamd Schitt's Creek, dat ooit is ontstaan als grap van de vader van de familie.

De familie is nu gedwongen om daar te gaan wonen en om hun luxueuze levensstijl in te ruilen voor een eenvoudige manier van leven. En dat alles ook nog in een hechte gemeenschap.

Cast


Terwijl ze zich aanpassen aan hun nieuwe omstandigheden ontdekken ze steeds meer over zichzelf en elkaar. Zowel de goede als minder goede dingen…



In de serie zien we Eugene Levy (Splash, Waiting for Guffman) als Johnny Rose, de vader binnen de familie. Als moeder en voormalig actrice Moira Rose zien we Catherine O'Hara (Beetlejuice, After Hours).

HBO Max


De volwassen zoon David en dochter Alexis worden gespeeld door Daniel Levy (Happiest Season, Good Grief) en Annie Murphy (Black Mirror, Russian Doll). Ook zien we in de serie Emily Hampshire (Boy Meets Girl, The Rig) en Chris Elliott (Everybody Loves Raymond, How I Met Your Mother).

Op de IMDb scoort de sitcom een indrukwekkende 8,5/10. Bekijk Schitt's Creek op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen